ПоддержатьУкраїнська

У Києві антикорупціонери заявили про співпрацю з діаспорою Азербайджану (фото)

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

У Києві антикорупціонери заявили про співпрацю з діаспорою Азербайджану (фото)

У місті Київ представники ВГО «Стоп корупції» домовилися про співпрацю з представниками діаспори Азербайджану в Україні.

 Бочкала, Маммадов та Бондарчук Фото: СтопКор

Зокрема, участь у заході взяли координатори громадської організації Роман Бочкала, Богдан Хмельницький, голова правління Ігор Бондарчук. Азербайджан представляв Джейхун Маммадов – генеральний секретар РАУ.

«Є надія, що ми переможемо корупцію. Наш менталітет дуже складний і доведеться витерпіти великий проміжок часу, аби зрозуміти, якою буде наша спільна антикорупційна стратегія. Законодавча база для цього є і вона доволі розгалужена. Утім, найважливішою є вимога, аби ці антикорупційні органи справлялися зі своїми функціями», – наголосив Ігор Бондарчук.

 Антикорупціонери домовилися про дружбу з представниками діаспори Азербайджану Фото: СтопКор

За словами Бочкали, який також є військовим журналістом, наразі в Україні найкращий час для того, аби будувати нове.

«Прийшов час збирати каміння – як назва фільму. Точно так само й в Україні – у всіх сферах економіки та життєдіяльності. Наразі прийшов час, коли потрібно будувати, у деяких моментах – навіть з нуля», – сказав він.

Бочкала також наголосив, що в України є тільки 10 стратегічних партнерів і один із них – це саме Азербайджан.

Думку підтримав і Маммадов, зазначивши, що сила українського та азербайджанського народів полягає у єдності.

Говорячи про сучасний період азербайджансько-українських відносин, то їх можна схарактеризувати одним відповідним словосполученням – «стратегічна дружба». При цьому українсько-азербайджанські відносини не обмежуються винятково взаємною підтримкою в політичних питаннях. Сторони тісно співпрацюють на рівні міністерств у сферах транспорту, енергетики, торгівлі, науки, культури та освіти. За даними з історичних джерел, дружба України та Азербайджану триває вже понад 100 років.

Зазначимо, раніше відомий український журналіст Роман Бочкала відвідав деокуповані Азербайджаном регіони в Нагірному Карабасі. За його словами, Україна повинна використати досвід цієї війни для себе та зробити певні висновки.

Другие новости