ПоддержатьУкраїнська

У Німеччині через високі ціни на ринку припинив роботу постачальник газу

StopCor
StopCor

StopCor

У Німеччині через високі ціни на ринку припинив роботу постачальник газу

Через високі ціни на ринку німецька компанія-постачальник газу промисловим підприємствам Deutsche Energiepool (DEP) закрилася. Контракти з клієнтами розірвані.

 У Німеччині припинив роботу постачальник газу через високі ціни на ринку Фото: 24 канал

"Багато хто з наших клієнтів отримали від нас розірвання контрактів на постачання природного газу в останні кілька днів", - йдеться в пресрелізі газової компанії.

Там зазначили, що останні кілька місяців закупівельні ціни на газ і електрику на ринку зросли майже втричі, а на нові закупівлі - вчетверо.

"Оскільки нам доводиться купувати щоденні обсяги спот, незважаючи на обсяги закупівель на форвардному ринку, щоб збалансувати наші балансуючі групи, наші власні закупівельні ціни приблизно потроїлися", - уточнили в компанії.

У такій ситуації, додали в DEP, підприємство не може підтримувати постачання газу через економічну необґрунтованість. "Тому ми були змушені розірвати багато з укладених нами контрактів", - наголошується в релізі.

Компанія також повністю припиняє подачу природного газу по всій Німеччині. Для збереження робочих місць в DEP вирішили сконцентруватися на послугах в енергетичному секторі.

У німецьких ЗМІ зазначили, що це перша компанія-постачальник газу, яка відреагувала таким чином на зростання цін на ринку. Число постраждалих клієнтів не називається. Відомо, що замість DEP постачання клієнтам буде здійснювати холдинг Eon.

Нагадаємо, ціни на газ на європейському ринку останні місяці б'ють рекорди. В середині вересня вартість блакитного палива на хабі TTF в Нідерландах доходила до 960 доларів за тисячу кубометрів, відкотившись потім на 10%.

Нагадаємо:

  • 21 липня США та Німеччина оголосили, що офіційно домовилися про завершення будівництва російського газогону "Північний потік-22, опублікувавши спільну декларацію з обіцянками Україні.
  • У водах Данії завершено укладання труб "Північного потоку-2". Трубоукладальна баржа "Фортуна", яка добудовує фінальну ділянку газопроводу, залишила виняткову економічну зону Данії.
  • Усі будівельні роботи на газогоні "Північний потік-2" майже закінчені. Будівництво мали завершити 23 серпня.
  • Вищий земельний суд Дюссельдорфа виніс рішення за скаргою компанії-оператора "Nord Steam 2" на Федеральне мережеве агентство Bundesnetzagentur. Суд вирішив, що газопровід повинен відповідати нормам газової директиви ЄС. Росія відреагувала на програш "Північного потоку-2" у німецькому суді. Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав цю справу корпоративним питанням і певен, що компанія має сама ухвалювати рішення про подальші дії.
  • Президент Зеленський вважає, що зобов'язання за угодою між США та Німеччиною щодо "Північного потоку-2" можуть бути не виконані. Він просив президента Сполучених Штатів Джо Байдена втрутитися в ситуацію з газопроводом.
  • Сполучені Штати запровадили санкції проти двох росіян і одного судна Росії, які беруть участь у будівництві "Північного потоку-2". Держдепартамент надав до Конгресу звіт про нові обмеження проти учасників проєкту.
  • "Газпром" за кілька місяців "викачав" з європейців €6 мільярдів через Nord Stream 2. Про це заявив колишній прем’єр-міністр України, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк. Політик нагадав, що 2014 року вніс законопроєкт, який давав змогу 49% української газотранспортної системи передати в управління партнерам з Європи чи зі США.

Другие новости