ПоддержатьУкраїнська

У Радбезі ООН повідомили, скільки росіян насильно переселили в Крим

StopCor
StopCor

StopCor

У Радбезі ООН повідомили, скільки росіян насильно переселили в Крим

Росія продовжує дедалі сильніше окупувати Крим та проводить велике переселення громадян РФ на територію анексованого півострова. Про це на засіданні Ради Безпеки ООН заявив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

Він зазначив, що Росія продовжує порушувати всі міжнародні закони та намагається всіляко змінити склад населення півострова, використовуючи заборону української мови, заборону Меджлісу і примусове переселення росіян до Криму.

За його словами, у 2013-14 роках в Криму навчалося понад 13 тис. студентів українською мовою, а тепер їх залишилося менше двохсот. При цьому російський уряд зробив все, щоб заборонити на території півострова Меджліс кримськотатарського народу. А в період з часу початку анексії у 2014-му до кінця у 2017-го на півострів було вислано близько 108 тис. громадян РФ з інших областей.

За словами Єльченка, це пряме проведення політики зміни складу населення півострова, за яку активно взялася російська сторона. Росія спробувала притягти на засідання Радбезу ООН своїх маріонеток з окупованого Донбасу. Дипломати сказали категоричне "ні".

Другие новости