ПоддержатьУкраїнська

Без тесту – не пройдеш: у Києві нові карантинні обмеження

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Без тесту – не пройдеш: у Києві нові карантинні обмеження

У Києві набувають чинності нові карантинні обмеження, пов'язані з поширенням COVID-19. З 5 жовтня мешканці міста не зможуть відвідати деякі державні установи без негативно тесту або сертифікату вакцинації.

 У Києві нові карантинні обмеження Фото: Олег Попенко/Facebook

Зокрема, вимоги передбачають обов’язкове дотримання громадянами низки протиепідемічних обмежень під час відвідування ними Київської міської ради, Київської міської держадміністрації, районних адміністрацій, а також інших підприємств, установ та організацій. Серед них – обов’язкова наявність негативного ПЛР- чи експрес-тесту на COVID-19, зробленого не раніше, ніж за 72 години до відвідування закладу, або довідки, що підтверджує щеплення щонайменше однією дозою вакцини проти збудника захворювання. Про це йдеться у протоколі №15 засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від 1 жовтня.

Також документ передбачає обов’язкове носіння відвідувачами установ захисної маски та дотримання 1,5-метрової дистанції між ними.

Нові карантинні обмеження вступають у силу з 5 жовтня.

Нагадаємо:

  • За останню добу в Україні виявили 9 846 нових випадків коронавірусу.
  • На Київщині у лікарнях зайняті близько 40% місць для хворих на COVID-19.
  • Поліцейські перевірятимуть ковід-сертифікати українців по QR-коду. Відповідне програмне забезпечення вже інтегрують на планшети правоохоронців.

Другие новости