ПоддержатьУкраїнська

Лікарі б'ють на сполох: в Україні склалася гостра ситуація зі щепленнями

StopCor
StopCor

StopCor

Лікарі б'ють на сполох: в Україні склалася гостра ситуація зі щепленнями

Якщо в Україні спалахне епідемія дифтерії, то це обернеться катастрофою великих масштабів. Таку впевненість висловив відомий дитячий лікар Євген Комаровський, аргументуючи це тим, що ліків проти цього захворювання в країні немає, тільки – щеплення, яке батьки не хочуть робити своїм дітям.

Лікарі б'ють на сполох: в Україні склалася гостра ситуація зі щепленнями

Новину повідомляє "Преса України".

"Щеплення – найбільш ефективний спосіб боротьби з інфекційними хворобами, фактично знищений засобами масової інформації та беззаконням інформаційного простору в нашій країні", – заявив Комаровський в ефірі одного з українських телеканалів.

За його словами, серед українців панує омана в тому, що препарати, якими їм пропонують щепити дітей, погані. Однак, навіть якщо вони привезені з Індії, їх можна і слід використовувати, підкреслює лікар. Адже заводи там – як і в Європі, але робоча сила, оренда нерухомості дешевші, тому дешевше і самі препарати.

Це варто робити вже тільки тому, що в разі спалаху певних захворювань, від яких роблять щеплення дітей, ліків проти них Україна не закупила і лікувати їх буде нічим. У приклад Комаровський привів дифтерію, ботулізм і правець. Ведучий Дмитро Гордон запитав у нього про причини ситуації, що склалася.

"Це за межами інтересів наших "царів". Рейтингу від цього не отримаєш ніякого. Ви зараз вийдіть до своїх виборців і скажіть: "Я за щеплення". Половина виборців за вас голосувати не будуть після такого", – відповів лікар.

Нагадаємо, в Гуляйполі Запорізької області дівчинка Ангелінка, якій було 2 роки, раптово померла через тиждень після АКДС. Рідні вважають це підозрілим, а медики запевняють, що щеплення тільки послабило імунітет, а причиною є вкрай рідкісна хвороба.

Другие новости