ПоддержатьУкраїнська

Спалахи ботулізму: черговий випадок страшної хвороби зафіксували в Сумській області

StopCor
StopCor

StopCor

Спалахи ботулізму: черговий випадок страшної хвороби зафіксували в Сумській області

В країні немає вакцини від смертельного захворювання, а між іншим, щотижня фіксується по декілька випадків зараження. Медики б'ють на сполох. Ботулізмом заражаються найчастіше від вживання в їжу в'яленої риби сумнівного походження.

За останній місяць в Україні жертвами хвороби стали 6 громадян, одного з них врятувати не вдалося, повідомляє "Діалог.UA".

Черговий випадок зафіксований в Сумській області. Про це в соціальній мережі "Фейсбук" повідомив головний лікар обласної інфекційної лікарні Андрій Сніцар. Цього разу захворів медик – 38-річний місцевий житель, який працює фельдшером. Лікарі борються за його життя.

"Близько 9 вечора почалися зорові та мовні розлади, потім – порушення дихання. Вночі виклик по "санавіації" – бригада інфекціоніста і реаніматолога. Після півночі на штучній вентиляції легенів - підключений до апарату, сам не дихає. Перспектив мало", – написав Сніцар.

Сироватки в країні немає, хворий не зміг отримати адекватного лікування.

Лікарі радять відмовитися від вживання в'яленої риби сумнівного походження. Навіть покупка улюбленого продукту в супермаркеті не може гарантувати його безпеку.

Другие новости