ПоддержатьУкраїнська

У Києві поліція штурмувала елітний ресторан через порушення карантину (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

У Києві поліція штурмувала елітний ресторан через порушення карантину (відео)

У суботу, 14 листопада поліція взяла штурмом столичний ресторан "Гавана" після того, як активісти викрили їх у порушенні карантину вихідного дня.

 Фото: СтопКор

Заклад на березі Дніпра продовжив приймати відвідувачів у вихідний день, а столик можна спокійно забронювати в інтернеті.

У цей день активісти ГО «Стоп корупції» зі знімальною групою однойменного проєкту журналістських розслідувань проводили рейд ресторанами Києва та перевіряли чи працюють вони. У цьому закладі їм вдалось забронювати столик. Прибувши на місце журналісти побачили, що місцина відкрита для відвідувачів та працює на повну.

В ході розмови з адміністратором, той грубо штовхнув активіста громадської організації.

https://www.facebook.com/1602446153357239/posts/2765784403690069/?vh=e&extid=0&d=n

Все закінчилося викликом двох автобусів "штурмовиків". Останні в ресторан таки проникли, співробітників поклали на підлогу й "пов'язали".

 Фото: СтопКор
 Фото: СтопКор

"Хлопці нахабні до жаху. Правозахисника, який викликав поліцію, вдарили в обличчя. Заради об'єктивності за час рейду це перший київський ресторан, який порушив карантин. З'ясовуємо чия ця Гавана", - прокоментував координатор організації Бочкала.

https://www.facebook.com/100001271968269/posts/3661411410577888/?extid=0&d=n

«Учора вночі слідчий повідомив, що присутніх там осіб затримали та відправили до ізолятора, їм мають повідомити про підозру. 

Ми склали заяви щодо перешкоджання журналістській діяльності та нанесення тілесних ушкоджень колезі Валентину», – прокоментувала учасниця подій, журналістка Марія Шевель.

Нагадаємо, що з 14 листопада в Україні почав діяти карантин вихідного дня. Відповідно до нових обмежень, суботами і неділями заклади громадського харчування мають працювати виключно на винос.

Другие новости