ПоддержатьУкраїнська

У Львівській області через відключення світла у реанімації померло двоє пацієнтів на ШВЛ

StopCor
StopCor

StopCor

У Львівській області через відключення світла у реанімації померло двоє пацієнтів на ШВЛ

Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за фактом смерті двох пацієнтів у Жовківській лікарні на Львівщині. Як попередньо встановили правоохоронці, причиною смерті стала дихальна недостатність. Про це "УНН" повідомляє з посиланням на відділ комунікації поліції Львівської області.

 Фото: Біомед

Вказано, що 28 листопада під час моніторингу соціальних мереж, поліцейські виявили повідомлення про те, що "у Жовкві через відсутність електропостачання у реанімації місцевої лікарні померло двоє людей".

"Проведеною перевіркою встановлено, що 27 листопада в період від 17:50 до 19:10 було відсутнє електропостачання у Жовківській районній лікарні. В цей час у реанімаційному відділенні померли двоє місцевих мешканців віком 61 та 66 років, які були підключені до апаратів ШВЛ. Попередня причина смерті - дихальна недостатність", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронці при цьому встановили, що у лікарні наявні два електричні генератори на випадок аварійного відключення світла. "Проте їх задіяно не було", - додали у поліції.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.367 (Службова недбалість) та ч.2 ст 119 (Вбивство через необережність) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання передбачене санкціями статей, - позбавлення волі на строк до восьми років. Досудове розслідування триває, встановлюються усі обставини події.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, у прикарпатського депутата від коронавірусу померли дружина, син і невістка.

Другие новости