ПоддержатьУкраїнська

Україна готова до епідемій,– секретар РНБО

StopCor
StopCor

StopCor

Україна готова до епідемій,– секретар РНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов запевнив, що Україна готова до існуючих епідеміологічним викликам. При цьому він визнав, що стан системи біологічного захисту в країні далеко від ідеального. 

"Система захисту, на жаль, не така, я відверто кажу, яку б ми хотіли на сьогоднішній день. Ми не можемо ще тестувати. Але ми повністю готові, якщо будуть якісь виклики. У нас є розуміння забезпечення медичними речовинами, у нас є забезпечення відповідним медичним персоналом", - заявив Данілов в ефірі "ТСН" у неділю, 23 лютого

Секретар РНБО також прокоментував ситуацію з евакуацією українців та іноземних громадян з Уханя і приміщення їх на обсервацію в Нових Санжарах, яка супроводжувалася масовими заворушеннями. З його слів випливає, що негативний сценарій розвитку подій не був як слід виконаний.

"Просто не очікували, що буде таке сприйняття ситуації", - пояснив він.

Данилов підкреслив, що влада свідомо не стали засекречувати інформацію про переміщення евакуйованих і місце їх тимчасового розміщення для медичного спостереження.

"Ніякої тактики засекречування, не було. Було чотири об'єкти, які були визначені завчасно. В залежності від тих чи інших процесів приймалися ті чи інші рішення", - розповів секретар РНБО.

Другие новости