ПоддержатьУкраїнська

Вчені назвали нові симптоми коронавірусу

StopCor
StopCor

StopCor

Вчені назвали нові симптоми коронавірусу

Кількість симптомів коронавірусу може бути значно більшою, ніж повідомлялося раніше. Такого висновку дійшли американські вчені, повідомив Центр з контролю і профілактики захворювань США. Так, список доповнили озноб, тремтіння з ознобом, біль у м'язах, біль у горлі і втрата смаку або нюху.

Кількість симптомів коронавірусу може бути значно більшою, ніж повідомлялося раніше. Такого висновку дійшли американські вчені, повідомив Центр з контролю і профілактики захворювань США, пише Главком. Так, список доповнили озноб, тремтіння з ознобом, біль у м'язах, біль у горлі і втрата смаку або нюху.

Раніше санітарний регулятор описував лише три загальні симптоми Covid-19: висока температура, кашель і утруднене дихання. Усі ці ознаки можуть проявлятися протягом 2-14 днів після зараження.

Центр рекомендував звертатися за допомогою до лікаря в чотирьох випадках: у разі ускладненого дихання, відчуття болю або тиску в грудях, розгубленості, якої раніше не спостерігалося, синюшного кольору обличчя або губ.

Раніше голова відділу геріатрії та геронтології Університету Еморі Каміл Воган заявив, що люди похилого віку хворі на Covid-19 демонструють «нетипові» симптоми. За словами Воган, серед симптомів Covid-19 зазвичай виділяють три основних: це лихоманка, кашель і задишка, однак люди старшого покоління - вікова група, яка найбільше схильна до ризику важких ускладнень або смерті від коронавіруса - можуть не мати жодного з цих симптомів.

"Літні люди на ранній стадії захворювання можуть спати більше звичайного або втратити апетит. Вони можуть здаватися «надзвичайно апатичними», втрачати орієнтацію в просторі, відчувати запаморочення і падати. Іноді вони просто перестають говорити", - навела приклад лікар, пише Главком

Другие новости