ПоддержатьУкраїнська

Відновили повноваження та віддали під слідство – судові справи Уляни Супрун

StopCor
StopCor

StopCor

Відновили повноваження та віддали під слідство – судові справи Уляни Супрун

Сьогодні, 14 лютого, суддя Окружного адмінсуду міста Києва виніс рішення по справі Супрун.

Відновили повноваження та віддали під слідство – судові справи Уляни Супрун

"Суд постановив: задоволення клопотань представників Кабінету Міністрів України та Супрун Уляни-Надії про скасування заходів забезпечення позову відмовити. Скасувати за власною ініціативою [суду] заходи забезпечення адміністративного позову, застосовані рішенням ... суду від 5 лютого 2019 року. Рішення вступає в законну силу негайно, після його оголошення", - цитує суддю видання «Гордон».

Таким чином, суд відмовив у задоволенні клопотання Кабінету Міністрів, але скасував своє власне рішення від 5 лютого та зняв заборону на виконання Уляною Супрун повноважень міністра.

Проте поки три дні суддя Каракашьян вирішував у нарадчій кімнаті здійснювати чи не здійснювати Уляні Супрун повноваження міністра, Печерський районний суд столиці побачив в її діях ознаки кримінального правопорушення.

І своєю ухвалою від 13 лютого 2019 р зобов'язав уповноважених службових осіб Державного бюро розслідувань внести в ЕРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 376 Кримінального кодексу України і почати досудове розслідування у відношенні в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, - повідомляє видання Судово-юридична газета.

Зазначимо, що у ст. 376 ККУ йдеться про втручання в будь-якій формі в діяльність судді з метою перешкоджання виконанню ним службових обов'язків або добитися винесення неправосудного рішення. Частина 2 цієї статті передбачає ті ж дії, вчинені з використанням службового становища.

Другие новости