ПоддержатьУкраїнська

«Жовтий» рівень епіднебезпеки в Україні оголосять завтра: що зміниться

Алла Мартын
Алла Мартын

Журналист, редактор

«Жовтий» рівень епіднебезпеки в Україні оголосять завтра: що зміниться

21 вересня на засіданні Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оголосять на всій території країни «жовтий» рівень епіднебезпеки.

«Жовтий» рівень епіднебезпеки в Україні оголосять завтра: що зміниться

20 вересня Кабмін прийняв рішення про продовження адаптивного карантину та режиму надзвичайної ситуації до 31 грудня 2021 року, а 21 вересня на всій території країни встановлять «жовтий» рівень епіднебезпеки.

Обмеження «жовтої зони»:

  • Заборонено проводити масові заходи за участю понад однієї особи на 4 кв. метри площі території або наповненістю залів понад ⅔ місць у кожному окремому залі;
  • Не більше 4 осіб за столиком в кафе та ресторанах, а відстань між столами — щонайменше 1,5 метра;
  • Кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю не більше 50% місць у кожному окремому залі;
  • Спортзали працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів із розрахунку одна особа на 10 кв. метрів площі тощо.
  • Заклади освіти працюватимуть за умови наявності не менш як 80% працівників хоча б з одним щепленням (станом на 17 вересня 5 350 шкіл із понад 14 тисяч відповідають новим — мають понад 80% працівників хоча б з одним щепленням від COVID-19).

Водночас обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кафе та ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть хоча б одне щеплення або результат ПЛР- чи експрес-тестування, повідомляє МОЗ.

«Поточна епідемічна ситуація контрольована. Так, ми фіксуємо зростання кількості нових випадків COVID-19, але завдяки вакцинації маємо запас міцності. Медична система готова реагувати на нову хвилю, але найкращий спосіб зберегти своє життя та здоров’я — щепитися від коронавірусної інфекції за першої нагоди», — заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Як повідомляв «СтопКор» раніше, відсьогодні, 20 вересня, почали діяти нові карантинні норми. Проте більшості нових обмежень зможуть уникнути вакциновані.

Другие новости

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских 'Калибров'

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских "Калибров"

Чиновник входит в близкое окружение высшего военно-политического руководства России и возглавляет предприятие, которое является главным производителем крылатых ракет "Калибр"