ПоддержатьУкраїнська

Квіташвілі: Через суд директор заводу "Індар" змогла себе там "зацементувати"

StopCor
StopCor

StopCor

Квіташвілі: Через суд директор заводу 'Індар' змогла себе там 'зацементувати'

"СтопКорівці" поспілкувалися з міністром охорони здоров’я Олександром Квіташвілі щодо проблем на стратегічному заводі "Індар", де контрольний пакет акцій – у державній власності.

Журналіст Олександр Мамай запитав у очільника МОЗу, чому досі на підприємстві ніяк зберуться загальні збори – орган, який має право змінювати керівництво заводу. У відповідь Олександр Квіташвілі заявив, що у вересні минулого року була спроба зібрати цей орган, проте через бюрократію цього зробити не вдалося.

"Там була проблема в тому, що польська компанія, якій належали 29,9% акцій, також хотіла брати участь у зборах, запізнилась зі своїми заявками, – зазначив Квіташвілі. – Тому довелось перенести їх. Друга спроба була в листопаді-грудні, і знову ж не змогли зібрати, тому що польські партнери продавали свою частину пакету, – додав міністр охорони здоров’я".

Натомість очільник МОЗу запевнив журналістів "Стоп корупції", що робота в цьому напрямку ведеться і уже готуються документи для третьої спроби зібрати загальні збори.

"Я думаю, протягом двох тижнів я буду виносити на Кабмін пропозицію на узгодження. Там проблема дуже серйозна, тому що через непідготовлену кампанію в 2014-му році, було зроблено багато чого неправильно. Через суд директор підприємства змогла себе там "зацементувати"", - зазначив Квіташвілі.

Нагадаємо, журналісти "Стоп корупції" провели журналістське розслідування щодо теперішньої голови правління ПрАТ "Індар" Любові Вишневської. Команда "СтопКору" у своїх сюжетах оприлюднила корупційні факти на заводі.

Також журналісти продемонстрували документи, які доводять: патенти на "індарівські" технології переоформили на приватну компанію, керівник якої зараз – також Любов Вишневська, а серед співзасновників цієї фірми – офшорні компанії з Лондона та Віргінських островів.

Другие новости

От 7 до 11 тыс. долл. с каждого: 'таксисты' пытались незаконно переправить за границу восьмерых мужчин

От 7 до 11 тыс. долл. с каждого: "таксисты" пытались незаконно переправить за границу восьмерых мужчин

Работники ГНСУ задержали организаторов незаконной схемы переправки мужчин за границу

Глава Одесской районной государственной администрации задекларировал четыре автомобиля на 7млн., три из которых принадлежат родственникам

Глава Одесской районной государственной администрации задекларировал четыре автомобиля на 7млн., три из которых принадлежат родственникам

Работает на двух работах и получает пенсию: какие доходы задекларировал Александр Гринчак

Полицейские ликвидировали мошеннический call-центр в Одессе, который выдурил у граждан Чехии 5,5 миллиона гривен

Полицейские ликвидировали мошеннический call-центр в Одессе, который выдурил у граждан Чехии 5,5 миллиона гривен

Полиция задержала организатора мошенников: 40-летнего жителя Днепра