ПоддержатьУкраїнська

«Жовтий» рівень епіднебезпеки в Україні оголосять завтра: що зміниться

Алла Мартын
Алла Мартын

Журналист, редактор

«Жовтий» рівень епіднебезпеки в Україні оголосять завтра: що зміниться

21 вересня на засіданні Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оголосять на всій території країни «жовтий» рівень епіднебезпеки.

20 вересня Кабмін прийняв рішення про продовження адаптивного карантину та режиму надзвичайної ситуації до 31 грудня 2021 року, а 21 вересня на всій території країни встановлять «жовтий» рівень епіднебезпеки.

Обмеження «жовтої зони»:

  • Заборонено проводити масові заходи за участю понад однієї особи на 4 кв. метри площі території або наповненістю залів понад ⅔ місць у кожному окремому залі;
  • Не більше 4 осіб за столиком в кафе та ресторанах, а відстань між столами — щонайменше 1,5 метра;
  • Кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю не більше 50% місць у кожному окремому залі;
  • Спортзали працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів із розрахунку одна особа на 10 кв. метрів площі тощо.
  • Заклади освіти працюватимуть за умови наявності не менш як 80% працівників хоча б з одним щепленням (станом на 17 вересня 5 350 шкіл із понад 14 тисяч відповідають новим — мають понад 80% працівників хоча б з одним щепленням від COVID-19).

Водночас обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кафе та ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть хоча б одне щеплення або результат ПЛР- чи експрес-тестування, повідомляє МОЗ.

«Поточна епідемічна ситуація контрольована. Так, ми фіксуємо зростання кількості нових випадків COVID-19, але завдяки вакцинації маємо запас міцності. Медична система готова реагувати на нову хвилю, але найкращий спосіб зберегти своє життя та здоров’я — щепитися від коронавірусної інфекції за першої нагоди», — заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Як повідомляв «СтопКор» раніше, відсьогодні, 20 вересня, почали діяти нові карантинні норми. Проте більшості нових обмежень зможуть уникнути вакциновані.

Другие новости

Чудом осталась жива: в Одессе пятилетняя девочка выпала из окна третьего этажа

Чудом осталась жива: в Одессе пятилетняя девочка выпала из окна третьего этажа

Девочка, оставшись без присмотра матери, залезла на стол, а затем перелезла на подоконник и выпала из открытого окна

Во время боевой задачи погиб летчик 831-й бригады из Полтавщины Денис Василюк

Во время боевой задачи погиб летчик 831-й бригады из Полтавщины Денис Василюк

С начала полномасштабного вторжения он совершил десятки боевых вылетов и был полным кавалером ордена "За мужество"

'Дела Майдана': ДБР выдвинуло обвинение руководителю ФСБ и еще 20 российским генералам

"Дела Майдана": ДБР выдвинуло обвинение руководителю ФСБ и еще 20 российским генералам

Украинские правоохранители предъявили обвинения директору ФСБ Бортникову и 20 российским генералам, привлеченным к действиям против активистов Евромайдана