ПоддержатьУкраїнська

Екологічна катастрофа на Житомирщині: у річці Тетерів масово гине риба через вилив каналізації

StopCor
StopCor

StopCor

Екологічна катастрофа на Житомирщині: у річці Тетерів масово гине риба через вилив каналізації

У річку Тетерів біля Житомира злили 7 тис. кубометрів каналізаційних стоків. У водоймі масово гине риба. Про це повідомив координатор «Стоп корупції» на Житомирщині Олександр Ігнатьєв на порталі «Олевськ онлайн».

 У Житомирі через каналізаційні стоки гине риба. Скриншот: СтопКор

Жителі міста Житомир і навколишніх сіл викладають у соцмережу відео, де видно масовий мор риби в річці Тетерів.

Як з’ясувалося, напередодні ввечері у річку потрапили тонни неочищених каналізаційних стоків через аварію  на колекторі головної насосної станції Житомира. Причиною аварії може бути злива, адже у неділю в Житомирі випала фактично шестиденна норма опадів - повідомляють у міськраді.

«Через аварію на колекторі ГКНС сьогодні скликали позачергове засідання комісії з ТБ та НС. 7 тис. м³ неочищених стоків потрапили до Тетерева унаслідок аварії на колекторі головної каналізаційної насосної станції. Рішенням комісії відсьогодні проводитиметься щогодинний аналіз води у річці. У разі пониження показників рівня кисню у водосховищі "Відсічне" понизять рівень скиду води до 3,05 метра», — йдеться на сторінці Житомирської міської ради у Facebook.

За фактом виникнення аварії на напірному каналізаційному колекторі розпочате службове розслідування.

«Воду з машинного залу відкачали. Далі ведуться роботи із заміни двигунів насосної станції», – йдеться у повідомленні Житомирської міської ради.

 Фото: скриншот

Житомирські активісти попереджають про небезпеку купівлі річкової риби в регіоні у підозрілих продавців.

Раніше «СтопКор» повідомляв про аварію на Добротвірській ТЕС, унаслідок якої масово загинула риба на Львівщині. 13 липня на річці Західний Буг у районі Добротвірського водосховища активісти зафіксували масовий мор риби. Температура води у водоймі перевищила 41 градус. Екологічне лихо спровоковане скиданням гарячої води з  Добротвірської ТЕС.

Другие новости