ПоддержатьУкраїнська

Підлеглі Баканова "кришують" піщаних браконьєрів з Видубичів у Києві

StopCor
StopCor

StopCor

Підлеглі Баканова 'кришують' піщаних браконьєрів з Видубичів у Києві

Підлеглі голови СБУ Баканова взяли під крило піщаних браконьєрів з Видубичів. Йдеться про ПАТ "Мостобуд", яке попри арешт техніки, майна та рішення Київради, продовжує свою незаконну діяльність. Про це стало відомого громадським активістам під час моніторингу нелегальних точок видобутку у Києві. За їхніми даними, об'єкт працює під "дахом" управління захисту економіки СБУ. 

 Фото: ''СтопКор''

"ПАТ "Мостобуд" на Видубичах продовжує свою діяльність. І це попри рішення суду, розірвання з ними договору оренди з боку Київради та численні акції протесту проти браконьєрів з боку громадських активістів", – зазначає активіст ГО "Стоп корупції" Роман Литвин.

Це точка незаконного видобутку піску, проти якої виступали представники низки громадських організацій.

Активісти неодноразово звертались до Голосіївського управління поліції та водної поліції. Там обіцяли вжити заходів та з'ясувалось, що об'єкт продовжує працювати.

 Фото: ''СтопКор''

Активісти цілодобово перебували у промзоні на Видубичах та регулярно фіксували протиправну діяльність підприємців з ПАТ "Мостобуд".

Під час чергового чергування на активістів напала охорона об'єкта.

Нападники розбили машину журналістів, застосували газові балончики, побили одного з них і забрали сумку з документами та грошима.

Правозахисник ГО "Стоп корупції" отримав черепно-мозкову травму та опік слизової оболонки очей.

Підозри у нападі на журналістів отримало семеро осіб. Їм інкримінували ст. 187 ККУ – "розбій", нападникам загрожувало покарання до 10 років ув'язнення. Утім Голосіївський районний суд Києва обрав для них лояльне покарання у вигляді домашнього арешту у нічний час. Організатор нападу – псевдоактивіст з Луганська Михайло Бурда був оголошений у розшук.

 Фото: ''СтопКор''

Зазначимо, що у березні 2019 року земснаряд та річковий пісок на загальну суму у понад 180 тисяч гривень з Видубичів передали в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. Таке рішення ухвалив Печерський районний суд Києва у справі столичних браконьєрів з промзони на Видубичах.

Раніше, у грудні 2018 року, Київрада поставила вирішальну крапку в історії про нелегальний видобуток піску у промзоні на Видубичах і розірвала договір оренди з ПАТ "Мостобуд". Точка мала припинити свою діяльність, однак громадські активісти зафіксували, як з об'єкта продовжують вивозити надра.

https://www.facebook.com/stopcor.ua/videos/1503454553137496/

За роки користування землею підприємство недоплатило громаді Києва понад 100 мільйонів гривень та завдало збитків екології.

Другие новости