ПоддержатьУкраїнська

23 з 24 позапланових перевірок Держгеокадастр провів за заявою «ручної» ГО, – інсайд

StopCor
StopCor

StopCor

23 з 24 позапланових перевірок Держгеокадастр провів за заявою «ручної» ГО, – інсайд

Ми вже розповідали про міграцію «земельних заробітчан» із Дніпра до Києва та про те, яким чином дніпровське земельне ОЗУ «Земляцтво» у складі колишніх посадовців ГУ Держгеокадастру у Дніпропетровської області Дениса Гончара та Селени Вайзберг закріпилося в Києві.

 Фото з Google Maps

Зазвичай, усякий непотріб річка несе вниз за течією, але у випадку міграції корумпованих схематозників Держгеокадастру все сталося навпаки. Що їх сюди так манить та які «передові» схеми діяльності вони впроваджують?

Проблему підприємцю створено, ціну питання обговорено. Треба віддати їм належне, вони добре підготувалися. Механізм створення проблем столичним підприємцям простий як двері. Беремо ручну громадську організацію з Дніпра «Рейдер Стоп», беремо дані кадастру та починаємо надсилати звернення за шаблоном: «прошу провести перевірку дотримання вимог земельного законодавства на земельній ділянці, кадастровий номер такий-то».

П’ять робочих днів – наказ та направлення на перевірку готові. З огляду на обмеженість інспекторського ресурсу, всі інші звернення — в режимі «відписка».

Одне ГО всю інспекцію годує

Нагадаємо, що лише за місяць роботи цієї бригади, з квітня до травня, вдвічі (з 13 до 24) збільшилася кількість позапланових перевірок використання земель. А частка звернень від громадських організацій збільшилася з 38% до 75%.

Ми ретельно проаналізували діяльність за травень 2021 року та з відповідей самого Держгеокадастру ми дізналися про наступне. У травні-місяці інспекція здійснила 24 позапланові перевірки. Але 23 накази на їхнє проведення було видано… так, правильно, на підставі звернень ГО «Рейдер стоп». А ще цікавіше, що 15 із них оформлено однією датою, понеділком 26.04.21. І ще п’ять звернень — від п’ятниці 23.04.21. Така собі фабрика створення підстав для перевірок.

 Фото: скриншот
 Фото: скриншот

То що у нас на дашборді керівництва столичного Держгеокадастру за травень 2021-го? 96% інспекційної роботи — на земляцький ресурс, ГО «Рейдер стоп». Воно й зрозуміло, адже в такий спосіб відсоток конверсії проблем у тіньовий кеш значно вищий, ніж просте виконання посадових обов’язків.

Далі буде…

Другие новости