ПоддержатьУкраїнська

Агресивні охоронці та неопізнана червона ікра: у Києві інспектували Бесарабський та Володимирський ринки (фото)

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Агресивні охоронці та неопізнана червона ікра: у Києві інспектували Бесарабський та Володимирський ринки (фото)

Червона ікра – улюблені ласощі українців до новорічних свят. Її якість та походження 22 грудня в Києві перевіряла Держпродспоживслужба. До участі в інспекції долучилися активісти ВГО «Стоп корупції». Перевірка прийшла на столичні Володимирський та Бесарабський ринки.  Повідомляє правозахисник Георгій Жариков.

 Перевірка температурного режиму Фото: СтопКор

Інспектори перевіряли якість та відповідність нормам законодавства. Червона ікра та чорна – дорогі продукти, тож їхня якість має бути відповідною, а імпортер – перевіреним.

«За результатами інспекції на Володимирському ринку ікри практично виявлено не було. Ймовірно, що продавців попередили про перевірку. Втім, все-таки потім в одного продавця виявилася заморожена ікра. У результаті її частина була вилучена згідно плану перевірки для подальшої експертизи»,  – повідомляє він.

 Активісти ''Стоп корупції'' долучилися до перевірки Фото: СтопКор

Власник точки допустив інспекторів до проведення перевірки й ті виявили відсутність маркування українською мовою та продукцію без маркування. Підприємець визнав провину та пообіцяв усе виправити. Він також заявив про наміри звернутися до незалежної лабораторії, для проведення арбітражної експертизи.

 Перевірка маркування продукції Фото: СтопКор

Активіст також зазначив, що охоронці Володимрського ринку поводилися агресивно. Втім, інспекторів та активістів не чіпали.

На Бесарабському ринку одному з підприємців виписали штраф за недопуск інспекторів. Тепер чоловік змушений буде сплатити 42 тисячі гривень.

Зазначимо, згідно постанови Кабміну ввіз ікри з Росії в Україну заборонений.

При цьому, на різних українських сайтах з продажу товарів до уваги покупців пропонується ікра, виробником якої вказана Росія.

 Продавець не приховує походження ікри Фото: СтопКор
 На українських сайтах продається російська ікра Фото: СтопКор

Як писав "СтопКор" раніше, у Держпродспоживслужбі повідомили, що вже за кілька десятків років Україна може зіткнутися з дефіцитом якісної питної води.

Другие новости