ПоддержатьУкраїнська

Антикорупціонери провели масштабний рейд через незаконне будівництво заводу у Вінниці

StopCor
StopCor

StopCor

Антикорупціонери провели масштабний рейд через незаконне будівництво заводу у Вінниці

Пікетували поліцію, прокуратуру та суд: у Вінниці громадські активісти з усіх куточків України провели масштабну акцію через незаконне зведення заводу ТОВ «Фрутона-ВН». Хто ініціював самовільне будівництво та чому справу вирішили «зам’яти»? Розбирався «СтопКор».

https://www.youtube.com/watch?v=CYPW-6EQqXk

«СтопКор» провів масштабний рейд у Вінниці. Сюди з’їхалися громадські активісти зі столиці та 16 міст України. Причиною стали численні звернення вінничан щодо фактів корупції у місті.

Одна з ключових тем – незаконне будівництво заводу «Фруктона-ВН». Підприємство займається вирощуванням, переробленням та реалізацією фруктів та овочів. Директор Костянтин Кузьменко самовільно вирішив добудувати цех на території заводу, заднім числом оформивши дозвіл у місцевій ДАБІ.

Правозахисники ГО «Стоп корупції» навідалися до Нацполіції Вінницької області та суду. Активісти змусили правоохоронців поновити кримінальне провадження, яке раніше закрили на вимогу обласної прокуратури.

 Акція ГО ''Стоп  Корупції'' у Вінницькій області Фото: СтопКор

Ще одну акцію «СтопКор» провів під стінами управління Держпраці Вінниччини. А також звернувся до місцевого Департаменту архітектури та будівництва, аби нагадати владі про «забуту» справу та запобігти корупційним проявам у майбутньому.

Другие новости

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских 'Калибров'

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских "Калибров"

Чиновник входит в близкое окружение высшего военно-политического руководства России и возглавляет предприятие, которое является главным производителем крылатых ракет "Калибр"