ПоддержатьУкраїнська

Чернишов: ДІАМ запрацює до кінця літа та покладе край існуванню ДАБІ

StopCor
StopCor

StopCor

Чернишов: ДІАМ запрацює до кінця літа та покладе край існуванню ДАБІ

Новостворений ДІАМ має запрацювати вже до кінця літа. Таку заяву зробив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов 8 липня під час прессніданку «Реформа містобудування: розвінчуємо міфи». Про це з місця події повідомляє журналістка «СтопКору» Ася Клітна.

 Фото: СтопКор

«ДІАМ уже має керівника – Кривоноса. Наразі він набирає 30 відсотків складу, щоб орган запрацював», – зазначив Чернишов.

У професійних якостях новопризначеного керівника міністр не сумнівається.

На заході також присутні голова виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеіл Саакашвілі та народний депутат Олена Шуляк.

Більше про те, як політики снідали із журналістами скоро у новому матеріалі "СтопКору".

Нагадаємо

13 березня відбулося виїзне засідання уряду, на якому президент Володимир Зеленський заявив про ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Замість ДАБІ було утворено три нові органи: Державну інспекцію містобудування, Державне агентство з технічного регулювання у містобудуванні та Державну сервісну службу містобудування.

Натомість новою постановою №1340 Державну інспекцію містобудування та Державну сервісну службу містобудування буде ліквідовано.

Цим же документом Кабмін утворив Державну інспекцію архітектури та містобудування України, яка реалізовуватиме державну політику з питань державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду.

Діяльність ДІАМ координуватиметься через Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

Водночас експерти виступають із різкою критикою щодо нової реформи ДАБІ.

Другие новости