ПоддержатьУкраїнська

Чиновника з ДАБІ Тищенка нагородили званням «Корупціонер року-2020»

Максим Томилов
Максим Томилов

Правозащитник

Чиновника з ДАБІ Тищенка нагородили званням «Корупціонер року-2020»

Усім привіт, друзі! Настав час підбивати підсумки 2020 року – року реформ нової влади в багатьох галузях. В енергетичній, будівельній чи земельні. На даний момент ми бачимо, що кожного дня посадовими особами видаються незаконні дозволи на будівництво, а в різних куточках України ми можемо побачити сумнівні забудови.  А наслідки беззаконня при введенні об'єктів в експлуатацію ще попереду.

 Ілюстрація: СтопКор

Саме тому громадська організація «Стоп корупції» ґрунтуючись на результатах журналістських розслідувань, підготувала для вас топ-5 незаконних забудов міста Києва. Розпочинаймо!

Об’єкт №1 – ЖК «Нивки-парк»

Будівництво житлового комплексу з торгово-розважальним центром, підземним та наземним паркінгами та приміщеннями громадського призначення відбувається за адресою: проспект Перемоги 67. Більшість черг будується без дозвільних документів, попри це продаж квартир триває. Не дивлячись на численні відмов умови та порушення цими діями закону.

Об’єкт №2 – ЖК «Академ-квартал»

Розташований за адресою: пров. Приладний 10. Якщо ви захочете заїхати до відділу продажів – не дивуйтеся, адже вам доведеться їхати чигирями. Ця земельна ділянка, на якій відбувається будівництво є промисловою зоною. Дозвіл був виданий на реконструкцію під багатофункціональний комплекс з адміністративно-побутовими будівлями. Натомість вже здані в експлуатацію 2 житлових будинки. Але якщо вам все-таки вдалося доїхати до відділу продажів, не забудьте поцікавитись:

  1. Чому труба котельні стоїть у декількох метрах від будівництва та пускає дим напряму у вікна мешканців?
  2. Чому проєктом не забезпечено необхідну кількість паркувальних майданчиків?
  3. Чи перевищена гранично-допустима висотність об'єкта?
  4. Та де ж відповідні норми площі благоустрою?
  5.  Фото: СтопКор.

    Об’єкт №3 – будівництво на вул. Тютюнника 39/2 (в минулому – Барбюса)

    Тут ситуація взагалі абсурдна. У зоні, яка є історичним ареалом міста Києва на земельній ділянці з невідповідним цільовим призначенням на підставі дозволу від листопада 2020 року будується житлово-адміністративний комплекс із приміщеннями торгівельного та громадського призначення на підставі вихідних даних отриманих ще в далекому 2011 році.

    Об’єкт №4 – вул. Метрологічна, 13, 13А, 15 та 15А

    Тут знов – не відповідне житловій забудові призначення землі, відсутність необхідних висновків та погоджень, а також вихідні дані були отримані після того, як проєкт пройшов експертизу.

    https://youtu.be/G0OHPeNOG1Y

    Об’єкт №5 – вул. Генерала Жмаченка, 20

    Багатостраждальна історія тягнеться вже багато років. Спроба забудувати дану ділянку житлом є не першою. Цього разу замовником є релігійна громада «Церква «Християнська надія» разом з підрядником «Інтергал-Буд». Тут вони будуть реконструювати недобудований адміністративний будинок у реабілітаційний центр з пристосуванням під багатофункціональний комплекс. Проте по факту на місці вже стоїть будка, яка готова перетворитися у відділ продажів ЖК.

    Ось такі невтішні підсумки 2020 року.

    Ми також обрали переможця в номінації корупціонер з будівельної галузі України-2020. Ним стає головний інспектор будівельного нагляду ДАБІ Вадим Тищенко. Адже саме він, за даними реєстру будівельної діяльності, видав найбільшу кількість дозволів, що видані з порушенням законодавства. Вітаємо, Вадиме Костянтинович!

     Фото: скриншот

    Другие новости