ПоддержатьУкраїнська

Держзакупівлі МОЗ довірили колишнім бізнесменам без медичної освіти і досвіду

StopCor
StopCor

StopCor

Держзакупівлі МОЗ довірили колишнім бізнесменам без медичної освіти і досвіду

Гучний скандал із закупівлею захисного одягу для медиків вийшов за межі МОЗ і схвилював вітчизняні медіа. Чому ДП «Медичні закупівлі України» перед тим, як замовити костюми на десятки мільйонів, не розібралося в якості придбаного товару? Можливо тому, що керівництво держпідприємства ― профі в бізнесі, політології, але не в медицині? Більше про це – у матеріалі Алли Легези.

https://www.youtube.com/watch?v=Brb5uqJesKY

Знайомтеся, Жумаділов Арсен Куатович, 34 роки, уродженець Сімферополя, генеральний директор ДП «Медичні закупівлі України» з 2019р.

З 2017р. працював старшим викладачем кафедри політології НУ «Києво-Могилянська академія». З 2015 до 2017р. — голова Біляївської РДА на Одещині, а у серпні 2016р. — виграв конкурс на посаду заступника голови Одеської ОДА.

З 2014 до 2015р. пан Жумаділов був завідувачем відділу забезпечення діяльності уповноваженого Президентом України у справах кримськотатарського народу. Раніше працював у сфері торгівлі, а до окупації Криму розвивав власний бізнес на півострові.

 Арсен Жумаділов Фото: Укрінформ

Посадовець має дві вищі освіти: магістр публічного менеджменту і управління та магістр політології.

Зауважте, що медосвіти у генерального директора «Медичних закупівель» немає, хоча така умова МОЗу була чітко прописана у конкурсних вимогах для кандидатів. Немає відповідної освіти і у заступника Арсена Жумаділова ― Едема Адаманова. Вони обоє з Сімферополя, разом працювали в Одеській області, разом прийшли і на держпідприємство.

Тож керівник «Медичних закупівель», як і його заступник, добре обізнані в царині бізнесу, політики та економіки. Але знання в галузі медицини та її потреб здобували, вочевидь, одразу ж на робочому місці.

Другие новости