ПоддержатьУкраїнська

До Одеського порту прибув перший танкер з американською нафтою

StopCor
StopCor

StopCor

До Одеського порту прибув перший танкер з американською нафтою

Одеський морський порт 25 березня прийняв перший цього року танкер із понад 80 тисячами тонн нафти з США.

До причалу 2Н порту прибув танкер з 80,5 тисячі тонн нафти сорту Bakken. Вантаж призначений для перероблення на українському підприємстві — Кременчуцькому НПЗ.

Про це повідомляє адміністрація Одеського морського порту.

Як повідомляють у головній диспетчерській Одеській філії ДП "АМПУ" (ОФ ДП "АМПУ"), наприкінці цього місяця очікується прибуття ще одного нафтотанкера, цього разу — з азербайджанською нафтою. Судно Sea Jaguar з 83,7 тис. тонн нафти сорту Azeri Light завантажили минулого тижня в турецькому порту Кейхан.

"Для портовиків важливо, що будь-яка партія нафтової сировини, яка прибуває до України, потрапляє потім на український НПЗ. Це — додатковий аргумент збереження конкурентоспроможності вітчизняного виробника. Українські НПЗ переробляють переважно сировину, видобуту в Україні. Якщо її бракує, заводи дозавантажують імпортною нафтою. У 2019 році, наприклад, вперше купили сланцеву нафту в США. Усього торік Одеський порт прийняв три танкерні партії американської нафти загальним об'ємом 250 тисяч тонн. Сподіваємося, що цього року обсяг конкретно цього вантажопотоку буде не нижчий за торішній", — сказав начальник ОФ ДП "АМПУ" Руслан Сахаутдінов.

Другие новости