ПоддержатьУкраїнська

Поліцейський постане перед судом за службове підроблення та заволодіння зброєю

StopCor
StopCor

StopCor

Поліцейський постане перед судом за службове підроблення та заволодіння зброєю

До суду скеровано обвинувальний акт відносно старшого інспектора з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи сектору превенції Дружківського відділення поліції Головного управління Нацполіції в Донецькій області.  Правоохоронець обвинувачується у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем та у внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей і видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 2 та ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську.

Слідством встановлено, що 21 червня 2018 року поліцейський прийняв від мешканців Донецької області дві гладкоствольні рушниці, калібром 16 мм та 12 мм,  які вони добровільно здали у зв’язку із закінченням строку дії дозволів на право зберігання і носіння зброї та небажанням їх продовжувати.

Правоохоронець не оформив відповідні документи та не помістив зброю до металевої шафи у черговій частині відділення поліції, а привласнив зброю та розпорядився нею на власний розсуд.

Намагаючись приховати злочин, поліцейський видав громадянам завідомо неправдиві офіційні документи, які начебто підтверджували прийняття зброї.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Донецької області. Оперативний супровід – Донецьке управління ДВБ Нацполіції.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Другие новости