ПоддержатьУкраїнська

Дорогі дороги: українців продовжать грабувати на ремонті автошляхів?

StopCor
StopCor

StopCor

Дорогі дороги: українців продовжать грабувати на ремонті автошляхів?

Сам п’ю, сам гуляю: тендери на ремонт доріг на Вінничині розігрують дружні до керівника місцевого облавтодора компанії, а якість робіт перевіряє його ж відомство. Чому щойно відремонтовані траси вкриваються тріщинами? Та як «закатують в асфальт» рекордні бюджетні кошти? Дивіться у матеріалі Артема Поліковського.

https://www.youtube.com/watch?v=XQ77w37Bw4A

Керманича облавтодору Ігоря Корольчука знімальна група «СтопКору» на робочому місці не застала: нібито поїхав у справах по області.

Тож журналісти поспілкувались із головним інженером, який уповноважений перевіряти якість доріг. Зв'язків компаній «ШляхБуд» з «Інтервіас» той нібито не бачить, хоча і зауважує, що будують вони не дуже якісно.

«Техніку беруть в оренду, це їхня справа, це їхні між собою справи. Як вони там пов'язані, я не знаю. Я не бачу ззовні ніяких зв’язків. Вони переробляли набагато більший дефект, ніж ви зараз показуєте, минулого року», – запевняє начальник відділу якості та технічного контролю Вінницького автодору Олександр Ганько.

Головний інженер пояснює: після ремонту дороги є гарантійний термін. Протягом якого виявлені дефекти ремонтують коштом компанії. І щодо цієї ділянки облавтодор відправив «Інтервіасу» офіційне звернення, а той відповів, цитуємо: «завершимо ремонт за сприятливих погодних умов».

 Тендери на ремонт доріг на Вінничині розігрують дружні до керівника облавтодора Корольчука компанії

«Ми їм видали припис, щодо ліквідації й призначили термін, ми їм місяць призначили. На скільки я пам'ятаю ,після терміну вони в термін не вложилися. Ми до них після цього звернулися листом, нагадали про виконання їхніх зобов'язань по договору, ну пригрозили судом. Вони нам відповіли, таким чином, що вони ліквідують, але при настанні сприятливих погодних умов», – розповідає пан Олександр.

Та відкритим залишається питання: чи звернуть увагу на асфальтну монополію нові керманичі області? Чи «свої» компанії продовжать вигравати мільйонні тендери, адже мають гарну підтримку впливових осіб?

«СтопКор» продовжить стежити за цією темою, а про всі віднайдені деталі дивіться у наступному випуску.

Другие новости

На Волыни обнаружили двух водителей, управлявших транспортом с поддельными документами

На Волыни обнаружили двух водителей, управлявших транспортом с поддельными документами

Во время обычной проверки документов в Ковеле полицейские столкнулись с неожиданной находкой — поддельным водительским удостоверением, которое стало первым из двух случаев этого дня на Волыни