ПоддержатьУкраїнська

Наближені до очільника Вінницького облавтодору підрядники «закатали в асфальт» майже мільярд гривень

StopCor
StopCor

StopCor

Наближені до очільника Вінницького облавтодору підрядники «закатали в асфальт» майже мільярд гривень

На дорозі, яку капітально «відремонтували» наприкінці літа – ями й тріщини. А на рахунку переможця тендера за два роки осіли майже 900 мільйонів гривень. Чому підрядника – компанію «Інтервіас» зареєстрували в офісі головного конкурента? Та хто насправді стоїть за ремонтами доріг? Дивіться в ексклюзивному розслідуванні Артема Поліковського.

https://www.youtube.com/watch?v=XQ77w37Bw4A

Багатогодинні пошуки в інтернеті, запити до профільних установ – і в цій історії з'являється ключова персона, керівник Вінницького облавтодору Ігор Корольчук. Раніше – начальник департаменту з комунального господарства Вінниці.

Тоді «ШляхБуд» і починає ремонтувати дороги у місті, вигравати багатомільйонні тендери, в деяких випадках навіть уникаючи торгів.

У 2016 Корольчук очолює Вінницький облавтодор. І разом з цим – вуаля – «ШляхБуд» виходить на обласний рівень.

 Компанія з австрійським капіталом за 2 роки виграла підрядів на майже мільярд

У Мережі журналісти «СтопКору» розшукали цікавий матеріал колег. Їм вдалося поспілкуватися з керівниками «ШляхБуду» та запитати, чи пов’язана їхня компанія з фірмою «Інтервіас». Цитуємо:

- Як раптом так сталося, що вас посунула з ринку компанія «Інтервіас»?

- Чого вона посунула? Ми нормально працюємо.

- Разом з ними?

- Ну чому разом? Інколи разом, часом окремо.

Ось і отримали пазл, якого не вистачало. Виграні тендери «ШляхБуду» ростуть з геометричною прогресією відповідно до посад Корольчука. А щоб ніхто нічого не запідозрив, вирішили створити нову компанію. Причому із закордонними, буцімто австрійськими, активами.

А про показники відремонтованих доріг дружньою до Корольчука компанією перейматися начебто й не варто – адже якість перевіряє… його ж відомство.

Другие новости