ПоддержатьУкраїнська

“Є ризик, що Міноборони не заплатить нам за авіадвигуни, а це майже 90 млн грн”, – Анатолій Льовін

StopCor
StopCor

StopCor

“Є ризик, що Міноборони не заплатить нам за авіадвигуни, а це майже 90 млн грн”, – Анатолій Льовін

Ще у червні Міноборони замовило заводу “УРАРП” ремонт 12 авіадвигунів. Кожен – вартістю у понад 7 млн грн. Компанія наразі полагодила вже половину двигунів, причому власним коштом, оскільки Міністерство досі не сплатило ремонтникам жодної копійки. Керівництво підприємства переконане: це робиться навмисно, щоб витіснити компанію з ринку.

 Ремонт авіадвигуна на заводі “УРАРП”. Фото: urarp.com

“Відповідно до контракту з Міністерством оборони, ми повинні відремонтувати до 30 листопада 12 авіадвигунів. Контракт із ними ми уклали в червні. Наразі здали вже 5 двигунів, випробовуємо шостий. Все це ми відремонтували буквально за півтора місяця. До 12-15 вересня ми повинні здати вже 7-ий. Хоча проблем дуже багато. Ми ремонтуємо поки все власним коштом”, – заявив Анатолій Льовін, засновник і власник ТОВ “УРАРП”.

Згідно з тендером, опублікованим в системі Prozorro, ремонт 12 двигунів коштуватиме державі майже 89 млн грн, тобто близько 7,4 млн грн за один двигун.

За словами Льовіна, жодних оплат Міністерство поки не проводило. Натомість постійно на підприємство навідуються комісії із різними перевірками, які зрештою не знаходять жодних порушень. На переконання керівника “УРАРП”, це робиться для того, аби скомпрометувати контракт, створити перешкоди для розрахунку і зрештою витіснити компанію з ринку.

 Анатолій Льовін, засновник та власник ТОВ “УРАРП”. Фото: СтопКор

“При цьому наш безпосередній конкурент "Укроборонпром" за 29 років відремонтував на користь Міноборони лише 4 авіаційні двигуни. Їх не влаштовує, що ми так активно працюємо. І одна з цілей – прибрати нас з ринку. Бо ми не дозволяємо їм йти на безмежно високі ціни і грабування бюджету. Наша ціна – це 7,4 млн грн за ремонт одного двигуна, тоді як “Укроборонпром” виставляє ціну в 12,25 млн за 1 двигун. Нас не буде – ціна буде збільшуватися”, – наголосив Анатолій Льовін.

Про це президент концерну “Титан”, засновник і власник ТОВ “УРАРП”, екснардеп Анатолій Льовін заявив 3 вересня під час пресконференції щодо реакції державних установ на факти корупції в СБУ, Мінрозвитку економіки, Служби експортного контролю та Міноборони України, які руйнують українські авіапідприємства та обороноздатність.

Зазначимо, що ТОВ “УРАРП” – єдине українське підприємство, яке має авторські права розробника на літаки Іл-76 (двигуни і планер).

Другие новости