ПоддержатьУкраїнська

Економісти прогнозують підвищення курсу до 30 грн за долар

StopCor
StopCor

StopCor

Економісти прогнозують  підвищення курсу до 30 грн за долар

Керівний партнер компанії Capital Times Ерік Найман зазначив, що у 2017 році різниця між курсом Національного банку і ринком ще більше зросте.

Новину передає "Преса України".

Найман відзначив, що станом на сьогодні існує різниця між офіційним та реальним курсом, проте, за його словами, з часом вона буде тільки збільшуватись та до кінця року може досягти 2,5 гривень між курсами.

"Вже зараз вона близько півтори гривні. На кінець року може скласти до 2,5 гривень. Буде у нас два різних курси", — уточнив Найман.

Ба більше, експерт зазначив, що до кінця року курс може вирости до 30 гривень за долар.

"На кінець року наші очікування ринкового курсу 29,3 гривні за долар", - сказав він.

Економіст відзначає, що така ситуація утвориться у зв'язку з тим, що саме у 2017 році суттєво зростуть виплати за зовнішніми боргами та дефіцит бюджету внаслідок падіння зовнішньої торгівлі.

"Тому що будуть вже активно проявлятися два фактори: зростаючі виплати за зовнішніми боргами, погіршення торгового сальдо. Позитивний ефект від триразової девальвації вже зійшов нанівець", - відзначив експерт, уточнивши, що у нас вже зараз дефіцит бюджету, зовнішньої торгівлі.

Разом з тим Найман прогнозує, що валютні резерви Нацбанку залишають на попередньому рівні, близько 15 мільярдів доларів.

Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентства Fitch Ratings повідомило, що міністерство фінансів України докапіталізувало націоналізований ПриватБанк на 107 млрд грн.

Другие новости