ПоддержатьУкраїнська

Відомий журналіст розкрив схему збагачення керівництва Нацбанку

StopCor
StopCor

StopCor

Відомий журналіст розкрив схему збагачення керівництва Нацбанку

Відомий український журналіст Олександр Дубинський відзначив, що "ПриватБанк" після націоналізації постійно втрачає валютні вклади через надзвичайно погане управління фінансовою установою та діяльності керівництва Нацбанку.

Новину передає "Преса України".

Дубинський зазначив, що від моменту націоналізації банк постійно втрачає валютні вклади, які є на його рахунках. Зокрема, через постійні виплати фізичним особам, які хочуть їх забрати. Ба більше, журналіст розповів, що за оцінками експертів виплат валютних вкладів вистачить до 15 січня.

"А між тим, у ПриватБанку відбуваються вельми цікаві події. Через затримки з видачею валютних вкладів в перші дні після націоналізації, їх відтік триває. Фізичні особи виносять по 5 млн доларів в день. При цьому на валютних коррахунках грошей залишається небагато – за оцінками інсайдерів, їх вистачить на виплати до 15.01", - повідомив журналіст.

Дубинський зазначає, що відразу після того, як валюта у банку закінчиться, він муситиме виходити на міжбанк та купувати її. А це вже досить сильно може відбитися на падінні гривні.

Проте з іншої сторони такі дії "ПриватБанку" можуть зіграти на руку зацікавленим особам, які вже готуються до таких дій задля примноження своїх активів.

Окрім того, Дубинський розповів і про так звану схему збагачення окремих осіб в результаті таких дій керівництва "ПриватБанку" та Нацбанку. Зокрема, він відзначив, що у фінансовій установі вже встигли повідомити про випуск так званих облігацій внутрішньої державної позики, що у свою чергу прив'язана до валюти.

Саме через випуск цих облігацій Нацбанк, або ж інші фінансові установи почнуть скуповувати відповідні папери. Після чого курс відразу ж піде доверху, користуючись цим, скупники облігацій "ПриватБанку" зможуть заробити досить великі гроші на різниці курсу.

Нагадаємо, Олександр Дубинський різко розкритикував нововведення Нацбанку стосовно обмеження на розрахунки готівковими коштами, які починаючи з 4 січня складатимуть не більше 50 тисяч гривень.

Другие новости