ПоддержатьУкраїнська

«Епіцентр» порушив антимонопольне законодавство, працюючи під час епідемії», – активісти (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

«Епіцентр» порушив антимонопольне законодавство, працюючи під час епідемії», – активісти (відео)

Або всі — або ніхто. Так мали б працювати будівельні магазини під час епідемії коронавірусної хвороби в Україні. Однак чомусь декілька магазинів-гігантів систематично порушували постанову Кабміну та працювали попри заборону.

 Фото: СтопКор

Про це заявив правозахисник ГО «Стоп корупції» під час пресконференції на тему «Робота будівельних гіпермаркетів по всій Україні в умовах епідемії COVID-19», що відбулась у Києві.

«Магазини писали вибачення перед покупцями за те, що не можуть працювати у період пандемії, потерпали фінансово. Водночас «Епіцентр» продовжував роботу. Порушення були, але столична поліція цього не бачила. То може можна було й іншим підприємствам дозволити працювати? Щоб не провокувати скупчення людей в одному місці? Продавати мали б або всі, або ніхто. Мережа просто використала своє становище та по факту монополізувала ринок, що є порушенням антимонопольного законодавства», — наголосив активіст.

Зазначимо, під час карантину по всій країні були здійснені перевірки мережі будівельних гіпермаркетів "Епіцентр" і виявлені численні порушення, як продаж товарів не першої необхідності, провокація скупчень людей тощо.

https://www.youtube.com/watch?v=vTheDIpU-wA&feature=emb_logo

Про все це ми активно писали, а поліцейські кілька разів притягували власників до адміністративної відповідальності.

Після цих подій дивним чином учора, 8 квітня уряд змінив карантинні обмеження та дозволив працювати таким об’єктам:

- поштової та кур’єрської діяльності;

- будівельних робіт;

- зі збирання та заготівлі відходів;

- закладам торгівлі будівельними матеріалами.

На думку активістів, зацікавлені люди пролобіювали це рішення. Адже дозвіл торгувати саме будівельними матеріалами в умовах розповсюдження смертельної хвороби, від якої загинули десятки тисяч людей по всьому світу, видаються щонайменше дивними.

На пресконференції правозахисник Клітний також додав, що представники проєкту «Стоп корупції» будуть вживати відповідних заходів реагування та звертатися до правоохоронних органів, НАБУ та Антимонопольного комітету, щоб відповідальні особи, які мають до цього відношення, понесли покарання.

https://www.facebook.com/stopcor.ua/videos/1269525813244419?vh=e&d=n&sfns=mo

Активісти також упевнені, що за покупками не першої необхідності їздять здебільшого забезпечені люди, які купують цілі автомобілі будматеріалів. В умовах поширення COVID-19 це бездумно та небезпечно.

До участі в заході були запрошені представники ЗМІ, правоохоронних органів, органів контролю та самих магазинів. Останні двоє проігнорували запрошення. Натомість медіа зацікавились лобіюванням чергового дивного рішення урядовців, яке кардинально вибивається з ряду важливих заходів, вжитих в умовах пандемії.

 Фото: СтопКор

Другие новости