ПоддержатьУкраїнська

Фірма Микитася здерла з киян мільярд гривень за недобудований шляхопровід

StopCor
StopCor

StopCor

Фірма Микитася здерла з киян мільярд гривень за недобудований шляхопровід

За ширмою яскравого відкриття Шулявського мосту столичним мером у костюмі Діда Мороза прихована подвійна ціна. Її заплатили зі своїх кишень самі кияни – до того ж за міст, який влада досі не ввела в експлуатацію. Про що мовчить київська влада? Чи зможе колись розв'язка запрацювати на повну і скільки коштів ми вже заплатили за цю мостобудівну ілюзію? Розслідувала Альона Середа.

https://www.youtube.com/watch?v=FtYHIiqUSGI

Торік мерія Києва оголосила тендер на реконструкцію сумнозвісного шляхопроводу. Початкова вартість Шулявської розв'язки, відповідно до підписаного договору, становила 608 мільйонів гривень.

Та поки водії терпляче чекали у заторах на реконструкцію – цифри зросли удвічі. І за розрахунками минулого року, за це незавершене будівництво ми заплатили 1 мільярд 50 мільйонів гривень.

Для тих, хто злегка шокований чи не зрозумів, що і скільки має коштувати, показуємо ще раз.

 Через нашвидкуруч вкладений асфальт покриття вже пішло хвилями

Ось ця переправа, зроблена нашвидкуруч за тиждень до відкриття, коштує більш ніж мільярд.

Хоча вона мала виглядати зовсім інакше і коштувати 608 мільйонів.

 Ось так мала вигладати розв'язка за проєктом

А куди ж поділися гроші? І тут варто згадати пана Максима Микитася, товариша столичного мера. Саме компанія з орбіти київського забудовника виграла тендер. І саме вона отримала повну оплату ще до початку робіт, і у підсумку коштів не вистачило вже на першому етапі.

Другие новости