ПоддержатьУкраїнська

Міст на Шулявці добудований лише на 80% і може знову "втомитись" – експерт

StopCor
StopCor

StopCor

Міст на Шулявці добудований лише на 80% і може знову 'втомитись' – експерт

Шулявську розв’язку не добудовано повністю відповідно до затвердженого проєкту. Про це у коментарі журналістам повідомив транспортний інженер Віктор Петрук. Та щоб відвернути увагу від недоліків, міська влада перетворює відкриття шляхопроводу на феєричну виставу.

"Приблизно 80% першої черги було зроблено. І за ці 80% вже заплачено 104% вартості першої черги", – наголосив фахівець.

https://www.youtube.com/watch?v=FtYHIiqUSGI

Нагадаємо, друга черга будівництва передбачає знесення споруди 5-го цеху Першого київського машинобудівного заводу. Однак у законний спосіб це зробити неможливо. Адже Фонд держмайна, у власності якого знаходяться 100% акцій заводу, відповідного дозволу не надавав.

"В адміністрації немає жодного юридичного механізму для його вирішення. Не вдалося для цього використати закон про передачу державного майна у комунальну власність. Не вдалося використати й не вдасться використати закон про відчуження у зв’язку з громадськими проблемами. Єдина можливість – це домовлятися з адміністрацією заводу. А оскільки місто не хоче пропонувати заводу чесну ринкову вартість за це цех, а вона сягає приблизно пів мільярда гривень, а хоче відібрати за борги з податку на землю, то міцних перемовних позицій у державної адміністрації немає", – коментує пан Петрук.

Міцних перемовних позицій у КМДА немає - Віктор Петрук

Тож виходить, що перша черга недопрацьована, друга – примарна. А перевіряти міст на міцність мають вантажівки. Чим дуже занепокоєний... сам міст у своєму профілі у Фейсбуці.

"Шулявський міст почувається незавершено. Чи готовий я до сьогоднішнього бойового хрещення? Не хочу знову швидко втомитись", – йдеться на ФБ-сторінці Шулявського шляхопроводу.

Другие новости