ПоддержатьУкраїнська

Громадські активісти виявили незаконний піщаний кар’єр у с.Плесецьке на Київщині

StopCor
StopCor

StopCor

Громадські активісти виявили незаконний піщаний кар’єр у с.Плесецьке на Київщині

Село Плесецьке під Києвом – тут незаконно видобувають пісок на мільйони гривень. Хто організував нелегальний кар'єр неподалік від столиці? Та чому правоохоронці дозволяють це робити? З’ясовувала команда «СтопКору».

https://www.youtube.com/watch?v=RIPvvNdqyxk

Зафіксованого журналістами на відео озера площею в кілька гектарів тут не було ще рік тому – його утворили нелегальні копачі піску. Кілька місяців поспіль вони вивозять ґрунт з-під тутешнього лісу. Однак місцева поліція на незаконні дії зовсім не реагує.

Активісти «СтопКору» кілька разів викликали правоохоронців на «точку». Проте копи щоразу знаходили привід, аби не приїздити. Однак наполегливість стопкорівців перемогла, і кілька вантажівок зрештою відправили на штрафмайданчик.

 Через дії копачів під селом утворилось величезне ''озеро'' Фото: СтопКор

Попри це, вже за кілька днів нелегали продовжили копати. Керує ними місцевий бізнесмен Валерій Самофал, а директором фірми вказано його дружину Світлану.

Подружжя живе у сусідньому селі Хотові, там вони якраз зводять новий будинок. Родині підприємця також належать 11 земельних ділянок, розміщених впритул до незаконного кар’єру. Однак копають не на приватній, а на державній території.

«СтопКор» подав відповідні заяви до поліції та прокуратури і стежить, аби на них відреагували належним чином у межах закону. Нагадаємо, за ККУ, нелегальним копачам загрожує до трьох років позбавлення волі.

Докладніше про це дивіться незабаром на нашому каналі у новому розслідуванні «Крадій піску без гальм».

Другие новости