ПоддержатьУкраїнська

Громадяни Росії створили в Києві "ботоферму" на 500 акаунтів (фото)

StopCor
StopCor

StopCor

Громадяни Росії створили в Києві 'ботоферму' на 500 акаунтів (фото)

Працівники СБУ викрили групу росіян та переселенців з територій Донецької та Луганської областей, які створили в столиці "ботоферму" з понад 500 активними акаунтами.

Про це повідомляє інформаційна агенція "Погляд".

Через ці профілі та спільноти його учасники поширювали у соцмережах недостовірну інформацію, підбурювали протестні настрої, а також здійснювали інформаційні атаки на акаунти вітчизняних високопосадовців. Кінцевою метою замовників було зниження довіри громадян до державних інституцій через розповсюдження недостовірної інформації щодо економічної та соціальної ситуації в Україні.

«Ботоферму» також використовували і для розсилки анонімних повідомлень про мінування об’єктів критичної інфраструктури та місць масового скупчення людей, зокрема, торгово-розважальних центрів, станцій метрополітену, автовокзалів. Співробітники Служби задокументували, що зловмисники надавали послуги з дистанційної реєстрації в месенджері Telegram анонімних акаунтів, каналів та спільнот для торгівлі забороненими речами: вогнепальною зброєю, вибуховими пристроями, наркотиками тощо.

 Фото: СБУ

Під час обшуку за місцем розташування «ботоферми» в орендованому офісі, правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та спеціальне обладнання (GSM-модеми, шлюзи), майже 2000 SIM-карток операторів стільникового мобільного зв’язку України. Також вилучені чорнові записи щодо реєстрації користувачів соціальних мереж, які розміщували провокативні коментарі під публікаціями українських політичних діячів.

Читайте ще:  День пам’яті героїв Крут

 Фото: СБУ

Особи організаторів встановлені. Наразі тривають процесуальні дії для притягнення двох осіб до відповідальності. Заходи з викриття та блокування протиправної діяльності проводились спільно з Національною поліцією України та прокуратурою № 5 м. Києва.

Другие новости