ПоддержатьУкраїнська

Губернатор Херсона вимагає звіт у справі "Херсонбуду" – подробиці

StopCor
StopCor

StopCor

Губернатор Херсона вимагає звіт у справі 'Херсонбуду' – подробиці

Голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв вимагає Антирейдеський штаб подати звіт щодо незаконного заволодіння майном підприємства "Херсонбуд". Про це він повідомив 19 листопада на черговому засідання штабу із забезпечення прав та свобод власників, на якому розглядали конкретні випадки конфліктних ситуацій, пов’язаних із використанням земель та захопленням майна на території області.

 Засідання антирейдерського штабу. Фото: Херсонська обласна державна адміністрація

Основним завданням Антирейдерського штабу є забезпечення захисту майнових прав власників та орендарів земельних ділянок від спроб рейдерських захоплень. Серед питань, які виносилися на розгляд, було звернення генерального директора ПАТ "Херсонбуд" Олександра Борисовича Сандіка щодо незаконного захоплення майна підприємства та звернення керівника правозахисного відділу ГО "Стоп корупції" Ігоря Бондарчука щодо недопущення відчуження земельної ділянки, на якій розташовуваний комплекс будівель та споруд пансіонату "Прибой".

Заслухавши подробиці справи, губернатор міста запевнив, що тримає ситуацію під контролем та продовжить слідкувати за її розвитком на наступних засіданнях.

"Після виступу Олександра Сандіка губернатор відповів, що ситуація знаходиться на контролі та зобов’язав на наступне засідання штабу в грудні подати звіт щодо проведеної роботи або звіт про те, що необхідно для завершення досудового слідства та передачі справи в суд", – зазначив правозахисник "Стоп корупції" Роман Дещенко.

Нагадаємо, підприємство "Херсонбуд" кілька десятиліть належить родині Почесного громадянина Херсона. У вересні 2017 року рейдери через ряд махінацій переробили уставні документи, внесли зміни до Єдиного реєстру, захопили підприємство та усіх керівників підприємств-супутників акціонерного товариства "Херсонбуд" вигнали з кабінетів, відчинили сейфи, забрали усі папери та замінили замки у приміщеннях.

Другие новости