ПоддержатьУкраїнська

Кабінет міністрів ліцензував вивезення антрациту

StopCor
StopCor

StopCor

Кабінет міністрів ліцензував вивезення антрациту

Відтепер на експорт антрацитового вугілля в Україні будуть видавати ліцензії. Цим буде займатися Міністерство економічного розвитку і Міністерство енергетики. Відповідне рішення було прийнято Кабміном з урахуванням рекомендацій РНБО, виданим ще в лютому.

Новину повідомляє "Преса України".

Як повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку, мета урядової постанови – забезпечення рівноваги на внутрішньому ринку, попередження неконтрольованого вивозу антрацитового вугілля і забезпечення антрацитом українських енергогенерувальних підприємств в повному обсязі.

Ліцензії видаватимуться Мінекономрозвитку за погодженням з Міненерго. Узгодження буде здійснюватися без залучення підприємства в порядку міжвідомчого обміну інформацією.

Рішення РНБО від 16.02.2017 "Про невідкладні заходи щодо нейтралізації загроз енергетичній безпеці України та посилення захисту критичної інфраструктури" введено в дію указом президента України від 16.02.2017 № 37.

Нагадаємо, за офіційними даними, у 2016 році в Росію з окупованих територій Донецької та Луганської областей було нелегально вивезено понад 940 тис. тонн антрациту.

Другие новости