ПоддержатьУкраїнська

Канівський шлюз, який у Криклія обіцяли відремонтувати до 1 червня, досі в аварійному стані

StopCor
StopCor

StopCor

Канівський шлюз, який у Криклія обіцяли відремонтувати до 1 червня, досі в аварійному стані

Екологи б’ють на сполох: про аварійний стан дніпровських дамб американські інженери сповістили ще у 2016-му. Минуло чотири роки, а Канівський шлюз досі не запрацював по-новому. Чому обіцяні ремонти так і не завершені, де гроші, а головне – що Мінінфраструктури робить, аби відвернути загрозу затоплення? З’ясовувала Алла Легеза.

https://www.youtube.com/watch?v=YpSiB5PmdJs

За інформацією президента Української зернової асоціації Миколи Горбачьова, з виділеного бюджету у понад 127 млн минулого року встигли використати тільки 22 млн. Це – лише шоста частина від необхідних грошей, і наразі всі дніпровські шлюзи перебувають у жахливому стані.

Натомість міністр інфраструктури Криклій, розуміючи, що зрив відкриття навігації неминучий, щоб уникнути зайвого галасу, особисто відвідує Канівський шлюз і дає наказ терміново закінчити роботи до 1 червня. Проте віз і нині там.

 У Криклія пообіцяли завершити роботи до 1 червня Фото: СтопКор

Владислав Криклій помпезно похизувався власними успіхами в прискоренні процесу, але слабко віриться в те, що він не знає правди про те, що нові підйомно-опускні ворота досі не здані в експлуатацію, що не функціонують, що стоять, як кажуть, для краси.

Хоча нову металоконструкцію вартістю в десятки бюджетних мільйонів уже з іржавими швами красивою назвати язик не повертається. Та й до чого там зовнішній вигляд, коли основну функцію утримання води виконують старі зношені аварійні ворота, які в будь-який момент під тиском води може прорвати?

«СтопКор» продовжить пильно відстежувати перебіг подій довкола Канівського шлюзу. Підписуйтесь на наш канал, аби бути в курсі.

Другие новости