ПоддержатьУкраїнська

У Мінінфраструктури «загубили» майже 20 млн грн на капремонт Канівського шлюзу

StopCor
StopCor

StopCor

У Мінінфраструктури «загубили» майже 20 млн грн на капремонт Канівського шлюзу

Старі аварійні ворота, іржа на новому обладнанні – стан Канівського шлюзу є катастрофічним. Де ж поділись 25 млн, виділені на капремонт? Виграний «Київгідромонтажем» тендер на заміну воріт потребує особливої уваги з боку АМКУ, адже, як виявили представники «СтопКору», його, ймовірно, просто розіграли.

«У цій закупівлі взяли участь три учасники. Претендента з найнижчою ціновою пропозицією відхилили. «Київгідромонтаж» був визначений переможцем, але він теж має невідповідність вимогам замовника. Аукціон відбувся формально, тому що не було зниження ціни», — коментує Анастасія Бондаренко, аналітик руху «За чесні закупівлі».

https://www.youtube.com/watch?v=YpSiB5PmdJs

Схожим чином обрали переможця другого тендеру на монтаж тих же воріт, що їх «Київгідромонтаж» виготовив, але відмовився монтувати.

І якщо «Київгідромонтаж» мав їх встановити за менш ніж 5 млн, але відмовився це робити, то новий генпідрядник за ті ж роботи мав отримати вже майже 20 млн. Тобто вартість монтажу за два роки зросла вчетверо, такими були вимоги експертизи.

 Вартість монтажу зросла вчетверо Фото: СтопКор

Між тим, є підстави стверджувати, що тендер, який виграв «Трансстройкапітал», також «розіграли», каже аналітик Анастасія Бондаренко.

У цій закупівлі брали участь двоє учасників – вже згаданий «Трансстройкапітал» та ФОП Улінець Віталій Васильович. Аукціон відбувся лише формально, адже Улінець є технічним учасником, який просто взяв участь задля перемоги іншого учасника. За весь час свого існування цей ФОП брав участь у шести закупівлях і не переміг у жодній.

Тож тендер «Трансстройкапітал» виграв, але з майже 20 мільйонів за роботи компанія отримала лише невелику частину. Адже Мінінфраструктури урізало фінансування на утримання шлюзів, оскільки кошти на це виділили «Укрводшляху» наприкінці року за залишковим принципом.

Другие новости