ПоддержатьУкраїнська

Кличко радить «не шастати» та дозволяє незаконно видобувати піску у Києві

StopCor
StopCor

StopCor

Кличко радить «не шастати» та дозволяє незаконно видобувати піску у Києві

«Досить шастати!» – такий лозунг міського голови Києва Кличка на період карантину. Але на піщаних браконьєрів це правило не поширюється.

 Місце незаконного видобування піску Фото: ''СтопКор''

У промзоні на Видубичах продовжують незаконно видобувати пісок. Про це стало відомо громадським активістам.

 Пісок вивозять вантажівками Фото: ''СтопКор''
 Одна з автівок, що вивозить пісок Фото: ''СтопКор''

«Мер Києва щодня у своїх зверненнях до киян наголошує на важливості дотримання карантину. Усе місто обвішане білбордами із написом «Досить шастати!» і портретом Кличка, та водночас у Києві безперешкодно нелегального розробляють надра. Примітно, що раніше міський голова обіцяв громадським активістам розібратись із браконьєрами та припинити незаконний бізнес, а насправді ― нелегальне родовище продовжує працювати і процвітати», ― наголошують громадські активісти.

На вулиці Промисловій активно вивозять пісок. Так функціонує точка ПАТ «Мостбуд».

Це одна з потужних компаній, яка займається у Києві незаконою розробкою надр.

За роки користування землею у промзоні на Видубичах це підприємство не доплатило громаді Києва понад 100 мільйонів гривень та завдало збитків довкіллю.

[video width="848" height="480" mp4="https://stopcor.org/wp-content/uploads/2020/04/whatsapp-video-2020-04-13-at-15.39.01-1.mp4"][/video]

У грудні 2018 року члени постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування одноголосно вирішили розірвати договір оренди із ПАТ «Мостобуд», яке використовувало земельну ділянку на Видубичах із незаконними цілями.

[video width="848" height="480" mp4="https://stopcor.org/wp-content/uploads/2020/04/whatsapp-video-2020-04-13-at-15.39.01.mp4"][/video]

Однак навіть після цього компанія продовжила свою діяльність. За даними журналістів, нелегальний видобуток «кришують» підлеглі очільника СБУ Баканова.

Другие новости