ПоддержатьУкраїнська

Комбайни, поліція та тітушки: під Житомиром приватна фірма захопила урожай із державних земель (фото)

StopCor
StopCor

StopCor

Комбайни, поліція та тітушки: під Житомиром приватна фірма захопила урожай із державних земель (фото)

На Житомирщині приватне підприємство «Корона-сервіс +» розпочало збір урожаю з земель, що належать Поліській дослідній станції ім. Засухіна «Інститут картоплярства Національної академії аграрних наук України». Комбайни стережуть представники охоронної фірми та поліція. Таку інформацію з місця подій передає кореспондент «СтопКору».

 Фото: СтопКор

«Урожай збирає столична приватна фірма «Корона-сервіс +». Стережуть комбайнерів близько 15 осіб в балаклавах, схожі на так званих тітушок. Поліція спостерігає та заявляє, що стежить за дотриманням порядку. На місці наразі перебуває близько 5 поліцейських автівок. Як стверджує адвокат державного підприємства, наразі в силі ухвала суду, яка забороняє збирати врожай усім, крім ДП. Поліція дії ДП блокує, натомість сприяє приватникам та тітушкам», – зазначила вона.

 Фото: СтопКор
 Фото: СтопКор

Дещо згодом знімальну групу таки пропустили на поля задля здійснення фото- та відеофіксації подій.

За даними журналістки, представники приватної фірми заявляють, що вони сіяли зерно.

«Ймовірно, у "Короні" припускають, що мають право на збір, оскільки вони його й сіяли. Утім, за наявною наразі інформацією, це суперечить ухвалі суду», – додає кореспондент.

 Фото: СтопКор

Активісти ВГО «Стоп корупції» теж прибули на місце події. Наразі їм вдалося зупинити роботу кількох комбайнів – до з’ясування обставин.

«Ми виступаємо на захисті правопорядку. Тому вважаємо за необхідне розібратись у ситуації та захистити законного власника врожаю. Нас також дуже дивує, що цілий батальйон полції на чолі із слідчим Олексієм Ковальовим прибув на захист рейдерів замість того аби займатись реальними, нерозкритими справами та злочинами», – наголосив правозахисник Володимир Циганов.

 Слідчий Ковальов Олексій Сергійович Фото: СтопКор

Оновлено

На місце події прибули представники приватного підприємства. Вони стверджують, що мають заключений договір про співпрацю із держпіжприємством. Вони також надали документи поліцейським. Обставини з'ясовуються.

За даними аналітиків "СтопКору" уповноважена особа «Корона-сервіс +» - дехто Сергій Войтко.

Додатково директор пов'язаний з наступними компаніями:

  • "УКРРЕМБУДШЛЯХ";
  • "РЕМЕНЕРГОМАШ";
  • "КОРОНА-СЕРВІС +";
  • "КОРОНА-СЕРВІС 1".

Також відомом, що компанія «Корона-сервіс +» завинила державі податковий борг у сумі 62 574 грн станом на 01.07.2021.

Оновлюється...

Зазначимо раніше "СтопКор" повідомляв про те, як 77-річна пенсіонерка з Києва збагатилася на 15 млн на перепродажі чужої нерухомості.

Другие новости