ПоддержатьУкраїнська

«Зранку – в газеті, ввечері – в куплеті»: репер відреагував на публікації «СтопКору» про мор риби на Львівщині

StopCor
StopCor

StopCor

«Зранку – в газеті, ввечері – в куплеті»: репер відреагував на публікації «СтопКору» про мор риби на Львівщині

Львівський репер Dendi Zara  випустив трек і відео на оприлюднену стопкорівцем Віктором Паласом інформацію про масову загибель риби на річці Західний Буг в районі Добротвірського водосховища. Про це повідомив Львівський регіональний осередок організації.

 Львівський репер відреагував на інформацію ''СтопКору''. Скріншот: СтопКор

Львівський виконавець Dendi Zara (Назар Дзендровський) днями випустив новий трек під назвою «Недбальство mertva Ryba Dobrotvir»

«Трек присвячується шкідливим діям чиновників, котрі допустили злив окропу у водойму, чим довели до знищення риби та водоростей. Водні ресурси України і так у критичному стані, тому ми не маємо бути осторонь цих питань, і повинні говорити про це, щоб свідомо почати не тільки розв'язувати такі проблеми, а й не допускати того, щоб вони виникали», — вказав у опису до треку виконавець.

Під трагічну музику автор розповідає про конкретний оприлюднений «СтопКором» випадок: нещодавній масовий мор риби на Львівщині. І закликає людство бути цивілізованим і берегти навколишнє середовище.

«Що ти знаєш про бруд і сморід? Риба не кличе на поміч… Де нам ховатись від цього бруду? Несправедливість справи та сморід повсюду. До цього не готові, і готові не будем! Риба не пробачить людям», — ідеться у музичному треку.

Зазначимо, інформацію і разючі кадри з тоннами мертвої риби в районі Добротвірського водосховища оприлюднив заступник голови Львівського осередку ВГО «Стоп корупції» Віктор Палас 13 і 14 липня. Кадри облетіли тоді всю Україну. Відео переглянули більш як 30 тисяч користувачів соціальних мереж.

Музикант не має жодного відношення до ВГО «Стоп корупції». Про екологічне лихо на Львівщині дізнався випадково – зі стрічки в соціальних мережах. Інформація, фото і відео з місця масового мору риби настільки вразили хлопця, що він висловив свою громадянську позицію у творчості.

 «СтопКор» зв’язався з Dendi Zara та попросив прокоментувати новий трек.

«Мене завжди турбували проблеми екології. Багато треків присвячено саме цій проблемі. Забруднення річок, землі – все це відбувається через наше недбальство і байдужість. Це наша земля, і ми не можемо бути осторонь, коли її знищують!» — прокоментував репер.

Основою для відео на трек «Мертва риба. Недбальство» лягли фото, зроблені на місці Віктором Паласом.

«Виконавець звернувся до мене, попросив надати фото і відео, розпитував про цю ситуацію. Я розповів і про причини, і про наслідки, навіть коментарі дав почитати під публікаціями. Його зачепило, його сприйняття зіграло на такому тонкому рівні. Хлопець висловив свою позицію через творчість – це дуже добре», — коментує заступник керівника львівського регіонального осередку «Стоп корупції» Віктор Палас.

Зазначимо, 13 липня на річці Західний Буг у районі Добротвірського водосховища активісти зафіксували масовий мор риби. Температура води у водоймі перевищила 41 градус! Екологічне лихо спровоковане скиданням гарячої води з  Добротвірської ТЕС підприємства ДТЕК.

Другие новости