ПоддержатьУкраїнська

Крадуть під носом: біля будинку нардепа Киви у Кончі-Заспі орудують піщані нелегали (фото)

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Крадуть під носом: біля будинку нардепа Киви у Кончі-Заспі орудують піщані нелегали (фото)

В елітній Кончі-Заспі активісти всеукраїнської громадської організації «Стоп корупції» викрили чергових піщаних нелегалів. Незаконні копачі орудують просто під носом у нардепа від ОПЗЖ, про що Ілля Кива, мабуть, і не здогадується. Зокрема, точка незаконного видобутку піску розташована фактично під вікнами парламентаря.

 Піщані нелегали орудують під носом в Іллі Киви

«Учора в Кончі-Заспі під час чергового моніторингу ми виявили місце незаконного видобутку піску з грубими порушеннями природоохоронного законодавства. Видобуток відбувався на території державного заказника "Козинський". Незаконно видобутий пісок нелегали складали на приватні ділянки. Але це менш цікаво, ніж те, що видобуток відбувається під вікном будинку народного депутата Іллі Киви», – розповів активіст Роман Литвин.

https://www.facebook.com/stopcor.ua/videos/602995264272219/

Зазначимо, це не перший випадок, коли піщані нелегали орудують просто біля будинків державних діячів. Зокрема, раніше активісти з’ясували, що біля державної дачі президента Володимира Зеленського теж здійснюється незаконний видобуток піску. Тоді активісти написали заяву в поліцію. За їхніми даними, причетним до видобутку є відомий російський олігарх Дмитро Буряк.

Зазначимо, раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Ілля Кива виключений з ОПЗЖ. Пізніше в самій партії це спростували.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, 16 листопада слідчі Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України прийшли з обшуками до будинку скандального народного депутата від ОПЗЖ Іллі Киви. Обшуки проводилися в рамках відкритих проти нардепа кримінальних справ – за стрілянину з автомата та державну зраду. 

Пізніше Ілля Кива прокоментував проведення обшуків ДБР та СБУ у своєму будинку. Він вважає, що влада переслідує його за політичну позицію.  Також Кива додав, що під час обшуків ДБР у нього вилучили мисливський карабін "Вулкан", спідню білизну та шкарпетки.

Як стало відомо, під час обшуку в будинку народного депутата від ОПЗЖ Іллі Киви правоохоронці виявили близько 15 мільйонів готівки, зливки золота та портрет в образі диктатора Муссоліні.

Другие новости