ПоддержатьУкраїнська

Курсові коливання гривні пов'язані "Приватбанком" і прорахунками Нацбанку – експерт

StopCor
StopCor

StopCor

Курсові коливання гривні пов'язані 'Приватбанком' і прорахунками Нацбанку – експерт

Виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко заявив, що нинішні курсові коливання гривні пов'язані з кількома факторами. Зокрема, з незрозумілою долею подальшої співпраці України з МВФ, крім цього, на курс впливає ситуація з "Приватбанком" і прорахунками Нацбанку.

Новину повідомляє "Преса України".

Крім того, Устименко зазначив, що саме минулого тижня НБУ відзначився не досить зрозумілими діями, адже масово скуповував валюту на ринку попри те, що не потрібно було здійснювати такі дії задля утримання ситуації на ринку.

"Наприклад, минулого тижня НБУ скуповував валюту замість того, щоб дати ринку можливість заспокоїтися і стабілізувати валютний курс. Нацбанк не діяв, коли у нього на руках була додаткова валюта. Регулятор її не викидав на ринок, щоб згладити коливання. Те ж саме бачимо і на цьому тижні. Адже головне, чого хоче ринок – передбачуваності. Такими діями НБУ передбачуваності йому точно не додає", - наголосив експерт.

Разом з тим Устименко зазначив, що не останнім чинником у девальвації гривні є націоналізація "Приватбанку". Адже велика кількість вкладників стала знімати депозити в гривнях і конвертувати у валюту, чим могли створити тимчасовий тиск на курс.

Нагадаємо, з початком тижня НБУ опустив офіційний курс гривні до долара на 41 копійку. Офіційний курс гривні до євро, навпаки, піднявся на 1,44 грн.

Другие новости