ПоддержатьУкраїнська

«Малюсьці недовго залишилося бути міністром», – Бочкала запідозрив управлінця в корупції

StopCor
StopCor

StopCor

«Малюсьці недовго залишилося бути міністром», – Бочкала запідозрив управлінця в корупції

Міністр юстиції України Денис Малюська може невдовзі залишити своє крісло слід за Кабміном Гончарука. Про це 10 червня заявив координатор ГО «Стоп корупції» Роман Бочкала під час акції, що триває на території міністерства.

 Бочкала запідозрив Малюську в хабарництві Фото: СтопКор

«Сьогодні тут зібрались представники нашої організації, інших громадських об’єднань («фінансовий майдан», Катерина Одарченко зі своєю політсилою). Я хочу додати, що мне дивує, як швидко міняються люди, сівши у владні крісла. Візьмімо пана Малюську, який приходить у Кабмін без краватки, у кедах та джинсах – для всіх свій хлопець, ніби щирий та відкритий. Проте як швидко людина забула про той простий народ, який, власне, підтримав «Зе-команду». Спрацював так званий «соціальний ліфт» і Малюська ні з кого став міністром», – сказав у вступному слові він.

https://www.facebook.com/stopcor.ua/videos/588802028441074/?epa=SEARCH_BOX

На думку Бочкали, міністерське крісло розслабило Малюську і той, користуючись новими привілеями, «забув навіть, що таке прийом громадян».

«Скільки ще ми будемо проводити «майдани», сподіватись на зміни і що нарешті влада обличчям повернеться до народу? Ми цього не бачимо. Я хочу побажати пану Малюсьці берегти честь змолоду. Йому не все життя бути міністром. Я вам скажу більше: йому недовго лишилося бути міністром. Кабмін, у який він потрапив, – вже пішов у відставку. Якщо він хоче врятувати свою репутацію, від якої вже мало що залишилось, то він має почути людей. Та ситуація з «Херсонбудом» – абсолютно ганебна. Міністр одноосібно підписує накази в рейдерських історіях і стає на бік шахраїв. Попри судові рішення, попри антирейдерську комісію, попри публікації у ЗМІ та громадські акції. Він просто бере та ставить свій підпис. В мене одне питання: що він бере за цей підпис? Переважна частина присутніх впевнена, що він це робить за хабарі, і я також в цьому абсолютно впевнений», – підкреслив координатор «Стоп корупції».

 Активісти прорвались всередину Мін'юсту Фото: СтопКор

Зазначимо, за даними активістів, раніше Денис Малюська одноосібно підписав наказ щодо передачі рейдерам частини майна «Херсонбуду». У результаті розслідування «СтопКору» з'ясувалося, що підставні особи – люди одіозного колишнього мера Херсона Володимира Сальда, який вже давно намагається «віджати» підприємство у його власників.

Крім того, в Мін’юсті нібито не мали права розглядати це питання, оскільки майно компанії «Херсонбуд» все ще залишається об’єктом суперечок у судах.

Другие новости