ПоддержатьУкраїнська

Мінус 22 мільйони з бюджету: Держекоінспекція «оцінила» роботу піщаних нелегалів під Києвом

StopCor
StopCor

StopCor

Мінус 22 мільйони з бюджету: Держекоінспекція «оцінила» роботу піщаних нелегалів під Києвом

22 мільйони гривень. Такі збитки для держави від незаконного намивання піску будівельниками котеджного містечка «Вишгородська брама». Про це за результатами перевірки повідомила Держекоінспекція у відповіді на запит ГО «Стоп корупції».

Мінус 22 мільйони з бюджету: Держекоінспекція «оцінила» роботу піщаних нелегалів під Києвом
 Держекоінспекція нарахувала 22 мільйони збитків від діяльності піщаних нелегалів. Фото: СтопКор.

«Вишгородська брама — це садівниче товариство у Вишгородському районі, с.Лебедівка. Це котеджне містечко. Вони задля своїх потреб на обвідному каналі Київського водосховища намивають пісок. 27 березня цього року громадські активісти зафіксували їхню незаконну діяльність та звернулись до Держекоінспекції. Відомство після перевірки оцінило збитки у майже 22 мільйони гривень.

Надалі ми чекаємо на реакцію щодо КМ «Коник». Бо ситуації аналогічні. Адже в обох випадках представники котеджного містечка займаються незаконною діяльністю — видобутком копалин», — зазначив громадський активіст ГО «Стоп корупції» Роман Литвин.

Активісти «Стоп корупції» ще два роки тому викрили незаконну розробку надр з боку житлово-будівельного кооперативу «Коник». Після цього представники проєкту звертались до керівництва Генпрокуратури та Служби безпеки України через самовільне захоплення земельної ділянки та нелегальну діяльність.

Територія елітного житлового кооперативу «Коник» — колишні розливи Дніпра. Ці місця є державним заказником, і вони не орендовані, не надані третім особам у власність чи користування.

Відповідно, користуватися цими землями має право кожен житель Києва. Представники житлового кооперативу не лише займаються незаконним видобутком надр, але перекрили вхід до озера Коник і на вході до містечка встановили КПП з озброєною охороною.

Другие новости