ПоддержатьУкраїнська

На Харківщині озброєні молодики захопили та пограбували завод

StopCor
StopCor

StopCor

На Харківщині озброєні молодики захопили та пограбували завод

За кілька днів вкрали майна на десятки мільйонів гривень: жертвою рейдерів стала харківська компанія «ЮА Естейт». Паралельно з незаконною перереєстрацією корпоративних прав відбувалось і фізичне захоплення активів, в якому була задіяна група силової підтримки з Києва. Хто стоїть за цією протиправною схемою? Розслідувала Марія Гураль.

https://www.youtube.com/watch?v=ptv_fvuF1kc

У липні 2018-го року законні власники намагалися вивезти своє устаткування з комплексу адміністративно-виробничих приміщень в місті Валки Харківської області. Проте зробити це їм не вдалося, адже вантажівки, які в'їхали на територію, заблокували невідомі особи.

«Заїхали на завантаження 27-го липня і буквально ввечері наступного дня завод захопила група невідомих осіб в камуфляжній формі без розпізнавальних знаків», – розповідає директор фірми ПП «Фурор-Будтранс» Віктор Ткачук.

 Завод захопила група молодиків зі столиці

Як з'ясувалося пізніше, це були працівники ТОВ «СБ МИРОТВОРЕЦЬ», яке зареєстроване у Києві. Директором охоронної фірми є Роман Сович. Проте на контакт ніхто з представників фірми так і не вийшов.

Згідно з договором з власниками підприємства, машини Віктора Ткачука мали завантажити обладнання та вивезти з території. Проте через силове захоплення приміщень пан Віктор замість отримання бажаного заробітку влетів на круглу суму.

Як згадує директор ПП «Фурор-Будтранс», уся техніка була пошкоджена, колеса – порізані, акумулятори – вкрадені, солярка – злита. За словами підприємця, розграбування комплексу тривало протягом року, рейдери спочатку охороняли приміщення зі зброєю, потім три місяці – з собаками, нікого не пускаючи всередину.

Зрештою, машини пану Віктору все-таки вдалося забрати. Проте побачивши, в якому вони стані, він був ошелешений: ані кузовів, ані акумуляторів. Навіть шини – і ті замінили.

 Рейдери пошкодили майно підприємця

Нині сума збитків нараховує вже понад 3 мільйони гривень. Та попри відкрите кримінальне провадження, справа й досі стоїть на місці. За півтора року слідчі й досі нікому не вручили підозри.

Другие новости