ПоддержатьУкраїнська

На Миколаївщині викрили схему розкрадання держкоштів, виділених на фортифікаційні споруди

StopCor
StopCor

StopCor

На Миколаївщині викрили схему розкрадання держкоштів, виділених на фортифікаційні споруди

Співробітники Служби безпеки України викрили на Миколаївщині корупційну схему виведення у "тінь" та розкрадання бюджетних коштів, виділених на зведення фортифікаційних споруд в Одеській області. Про це йдеться у повідомленні прес-центру СБ України.

Правоохоронці спільно з Держкомітетом фінмоніторингу України встановили, що частина цільових бюджетних асигнувань на створення в Одеському регіоні оборонних ліній була перерахована зловмисниками на низку комерційних структур Миколаївщини та потім розкрадена.

Під час проведення обшуків у семи фірмах співробітники спецслужби виявили документацію, печатки та штампи, які підтверджують здійснення фінансових оборудок. У зловмисників також вилучено триста двадцять тисяч гривень готівкою, на рахунках заблокововано понад 430 тисяч.

Уже задокументовано розкрадання 640 тисяч гривень, виділених на фортифікаційні споруди. Перевірка фінансової діяльності комерційних структур, задіяних у корупційній схемі, триває.

Відкрито кримінальне провадження за статтями 205 та 209 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії, в ході яких з'ясовуються усі обставини розкрадання бюджетних коштів, що виділялися на підвищення обороноздатності країни.

Другие новости