ПоддержатьУкраїнська

«Золоті» ями: за 2 роки на дорогах Вінниччини розпиляли сотні мільйонів гривень

StopCor
StopCor

StopCor

«Золоті» ями: за 2 роки на дорогах Вінниччини розпиляли сотні мільйонів гривень

Коштовні траси смерті: вінницька компанія отримала майже 100 мільйонів гривень на ремонт п’яти кілометрів автошляху. Та вже за три місяці дорога знову вкрилась ямами й тріщинами. Як недобросовісному ремонтнику вдалося зірвати тендерний джекпот? Розслідував Артем Поліковський.

https://www.youtube.com/watch?v=XQ77w37Bw4A

Ділянка автошляху міжнародного значення М-12, що з'єднує Вінницьку область з Черкаською: як бачимо, тисячі автівок оминають ямки на дорозі, яку капітально відремонтували наприкінці літа.

Тендер на виконання робіт виграла молода компанія «Інтервіас». Згідно з інформацією з відкритих джерел, фірма існує майже 2 роки, і вже з першого дня свого заснування загадково почала вигравати тендери. Загальна вартість отриманих замовлень – майже 900 мільйонів гривень.

 Компанія з австрійським капіталом за 2 роки виграла підрядів на майже мільярд

Тож журналісти «СтопКору» вирішили розібратися: це справді фартовість? Чи компанії так би мовити «допомагають» обходити конкурентів і зривати джекпот?

Знімальна група вирушила до офісу компанії у Вінниці, що знаходиться за адресою Соборна, 20. На вході дві поштові скриньки – «Інтервіас» та «ШляхБудМонтаж». Фірма-переможець розташована на третьому поверсі. Проте після дзвінка журналістів двері там не відчиняють.

Попри це можна побачити, що світло всередині є, люди працюють. Тільки на цьому поверсі навпроти входу – камера спостереження. Робимо висновок – спілкування з медійниками уникають навмисно.

Журналісти вирішили вдатися до хитрощів. Наступного дня рано-вранці приїхали під офіс компанії, щоб зачекати на працівників. Але тільки-но вони побачили камеру – одразу подалися навтьоки.

Тремтячі руки, плутанина у відповідях та буцімто розмови телефоном можуть свідчити, що працівникам «Інтервіас» є що приховувати.

Та й справді, щойно «СтопКор» зацікавився цією компанією, її юридичну адресу чомусь змінили. Тоді журналісти поїхали за попередньою адресою – вулиця Шепеля, 29. Як виявилося, це офіс місцевого монополіста з ремонту та обслуговування доріг, компанії «ШляхБуд».

Другие новости