ПоддержатьУкраїнська

НАБУ зареєструвало провадження проти Міністра юстиції у справі «Херсонбуду»

StopCor
StopCor

StopCor

НАБУ зареєструвало провадження проти Міністра юстиції у справі «Херсонбуду»

Детективи Національного Антикорупційного Бюро України внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань інформацію про відкриття провадження проти посадових осіб Міністерства юстиції. Про це стало відомо з повідомлення НАБУ.

 Денис Малюська Фото: Цензор.нет

Як повідомлялося раніше, 25.05.2020 року ТОВ «КПД-5С» подало до НАБУ заяву щодо початку кримінального провадження щодо Міністра юстиції Малюськи за ч.4 ст.364 КК України за умисне одноосібне видання заздалегідь незаконних наказів №1534/5 від 28.04.2020 року та №1476/5 від 17.04.20 в інтересах Рошака М.С. та Ромащенко Р.О. та з корисних мотивів.

 Відповідь НАБУ Фото: СтопКор
НАБУ зареєструвало провадження проти Міністра юстиції у справі «Херсонбуду»

1 вересня Вищий Антикорупційний суд України ухвалив рішення, яким зобов'язав НАБУ розпочати розслідування.

У скарзі до НАБУ зазначено, що Міністерство юстиції України приймає рішення, які сприяють легалізації рейдерства. Зокрема, порушуючи норми закону, Міністр Денис Малюська одноосібно вирішує долю об’єктів нерухомості, попри те, що ці об’єкти є предметом суперечок у судах, ухвалює накази, які суперечать попереднім наказам Міністерства та повертають майнові права рейдерам.

Як вбачається із тексту наказів, рішення на користь підставних осіб рейдерів прийняті при одноосібному розгляді та підписані Міністром Денисом Малюською.

Накази від 17.04.20 №1476/5 та від 28.04.20 №1534/5 Д.Малюськи позбавили законного власника –ТОВ «КПД-5С» – права власності на об’єкти нерухомості на користь осіб, які три роки вчиняють рейдерські дії. Цікаво, що саме в справі №923/128/19 Міністерство юстиції відстоює права ТОВ «КПД-5С», а отже, Міністр Малюська не може не знати сутності справи.

За законом, Міністерство юстиції не мало компетенції розглядати скаргу, адже право власності на майно, долю якого визначив Міністр юстиції, розглядається у судах. Не знати про наявність судового спору Д. Малюська не міг, адже відповідачем у цій справі є Міністерство юстиції.

Зазначимо, ГО «Стоп корупції» в рамках спільного проєкту з інформагентством «Стоп корупції ТВ» здійснює журналістське та громадське розслідування щодо масових випадків рейдерського захоплення підприємств у Херсоні. Як стало відомо, у 2017 році було здійснено рейдерське захоплення майна ТОВ «КПД - 5С», яке належить та використовується в своїй господарській діяльності ПАТ «Херсонбуд».

У результаті розслідування встановлено, що до рейдерства причетний кандидат у мери міста Херсона Володимир Сальдо. За юридичним супроводом адвокатського об’єднання "ЖОВАННИК І ПАРТНЕРИ" нерухомість товариства з обмеженою відповідальністю «КПД-5С» перереєстроване на фірму-прокладку ТОВ «БК «Херсонбуд».

«СтопКор» продовжує стежити за розвитком подій навколо майна найбільшої будівельної компанії Херсонщини, заснованої родиною почесного громадянина Херсона Бориса Сандика.

Другие новости