ПоддержатьУкраїнська

Нарешті сталося: поліція Києва відкрила кримінальне провадження щодо ЖК «Мілос»

Дмитрий Слободяник
Дмитрий Слободяник

Журналист, редактор

Нарешті сталося: поліція Києва відкрила кримінальне провадження щодо ЖК «Мілос»

ВГО «Стоп корупції» неодноразово зверталася до головного управління Нацполіції міста Києва та Київської міської прокуратури з заявою про вчинення кримінального правопорушення посадовою особою ДАБІ України під час видачі дозволу на виконання будівельних робіт на ЖК «Мілос», що розташований у Деснянському районі м. Києва у пров. Милославський, 37, 39, 41, 43, 45, 47, 49 та пров. Милославський, 34а, 40а, 42а, 44а, 46а, 50а, 52а, 54а, 56а, 46, 48, 50, 52, 54, 56.

 Поліція взялася розслідувати справу щодо ЖК ''Мілос'' Ілюстрація: Лун.юа

Невідомо, чому правоохоронні органи дуже довго розглядали зміст заяви організації. Утім, після 6 місяців розгляду нарешті було отримано відповідь від Деснянського управління поліції, що дані, викладені в заяві, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Згідно з листом, зараз кримінальне провадження перебуває на стадії досудового розслідування, проводяться слідчі та розшукові дії, направлені на встановлення об’єктивної істини.

 Відомості були внесені до ЄРДР

Нагадаємо, на цей об′єкт було видано дозвіл на виконання будівельних робіт №ІУ013201231600 від 31.12.2020 відомим корупційним реєстратором ДАБІ України паном Вадимом Тищенком. Замовниками будівництва виступають ПАТ «ХОЛДИНГОВА КОМПАНІЯ "КИЇВМІСЬКБУД"» та ТОВ «МИЛОСЛАВСЬКА».

 Вадим Тищенко

Порушення законодавства на вказаному об’єкті починаються вже на етапі отримання вихідних даних. Зокрема, містобудівні умови було видано на земельні ділянки з невідповідним цільовим призначенням — для індивідуального, гаражного та дачного будівництва.

Замовники, розуміючи, що це грубе порушення земельного законодавства, вирішили не морочитися з процедурою зміни цільового призначення за законом. Вони вирішили зобов′язати департамент КМДА видати містобудівні умови та обмеження через суд.

Не менш вагомим порушенням є те, що функціональне призначення земельної ділянки, на якій триває будівництво:

  • територія вулиць і доріг;
  • частково територія захисної зелені;
  • частково комунально-складська територія.

Отже, з наведеного вбачається порушення містобудівного та земельного законодавства, оскільки будівництво житлового комплексу на земельній ділянці з таким функціональним призначенням неможливе.

Також ділянка проєктування потрапляє в зону охоронюваного ландшафту. У зв′язку з цим замовники будівництва повинні були отримати погодження проєктної документації від Міністерства культури та інформаційної політики України як уповноваженого органу охорони культурної спадщини. Зробити вони це мали ще до початку будівельних робіт та отримання дозвільної документації.

Виходячи з переліку всіх порушень та всупереч інтересам служби, з умисним зловживанням своїми безпосередніми повноваженнями, у власних корисливих інтересах реєстратор ДАБІ України пан Тищенко Вадим видав цей дозвіл.

Своєю чергою, працівники правоохоронних органів нарешті побачили в ній ознаки зловживання посадовими особами ДАБІ України своїми безпосередніми повноваженнями, у власних корисливих інтересах.

Крига скресла, панове присяжні засідателі.

Що ж, хочеться вірити, що це не чергова відписка та Деснянське управління поліції, проводячи своє досудове розслідування цієї справи, не заплющить очі на свавілля, яке відбувається на очах усіх жителів міста Києва. І що винні особи понесуть кримінальну відповідальність за вчинені дії.

Тримаємо руку на пульсі.

Як повідомляв «СтопКор» раніше, у Києві Державна інспекція архітектури та містобудування України провела позапланову перевірку будівництва на Микільській Слобідці. ДІАМ підтвердив незаконність зведення ЖК на цій ділянці землі та призупинив будівництво.

Другие новости